- Dropp fluortabletten

Bare forsømte barnetenner trenger den, mener ekspert.

TRENGER IKKE FLUORTABLETT: Selv om fluor er bra for tennene, er det skadelig å få i seg for mye, mener ekspertene. Foto: Colourbox
TRENGER IKKE FLUORTABLETT: Selv om fluor er bra for tennene, er det skadelig å få i seg for mye, mener ekspertene. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede når den første lille tannen kikker opp av tannkjøttet, bør du starte innarbeidingen av de gode vanene. Og holder du på ditt selv gjennom den verste trassperioden, er mye gjort.

- Barnas tannhelse er foreldrenes ansvar, og man kan rett og slett ikke godta at de ikke vil pusse tennene. Barnet forstår jo ikke sitt eget beste, sier distriktstannpleier i Oslo syd, Kirsten Meinich-Backe.

Litt er nok Tennene skal pusses med fluortannkrem, men pass på å ikke bruke for mye. Til å begynne med holder det å stryke tuben lett over børsten slik at det blir et tynt lag tannkrem. Etter hvert som barnet vokser, kan du øke til en mengde som tilsvarer barnets lillefingernegl.

- Husk å aldri la barnet være alene med tannkremtuben. Ofte smaker barnetannkremen søtt og godt, men det er ikke bra å spise det, sier Meinich-Backe.

Ikke for alle Selv om fluor er bra for tennene, er det nemlig skadelig å få i seg for mye.

Derfor bør ikke barn begynne med fluortabletter uten at tannlegen eller tannpleier har anbefalt det.

- Når barnet er inne på kontroll første gang som treåring, vil det bli vurdert om det er behov for fluortabletter. Det vil det for eksempel være i tilfeller der man ser belegg på tennene som følge av for mye sukker i kostholdet, dersom barnet har mye hull eller man ser antydning til nye hull, sier tannpleier ved Lierbyen tannklinikk, Liv Brattås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer