Dropp gatekjøkkenet i helga, den beste kebaben lager du selv

Prøv Karla Siverts' sunne superkebab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Kebab er så mye mer enn feit og klissete fastfood.

Egentlig er kebab navnet på hundrevis av retter som er grillet eller stekt på et spyd og servert med pitabrød til.

Kebab er opprinnelig fra blant annet Midtøsten, Nord-Afrika og Tyrkia, og mye spennende krydder er viktig i en god kebab.

Grillet lammekebab Siden høsten har vært deilig og varm, har Karla Siverts utvidet grillsesongen, og denne helga serverer hun nydelig grillet kebab.

Karla er veldig glad i denne krydrede kjøttretten, men velger sjelden kebab fra gatekjøkkenet på hjørnet. Hun foretrekker den hjemmelagde varianten med skikkelig godt lammekjøtt. Den spiser hun til gjengjeld mer enn gjerne.

- Jeg liker å vite hva jeg spiser, og jeg synes ofte den blandede kjøttfarsen i fastfood-kebab ikke smaker særlig godt, sier Karla.

Hun har sterk varme på grillen og snur de gyllenbrune kebabspydene ofte. De skal grilles hardt, men ikke bli brent. Den særegne smaken av lammekjøtt kommer best fram når det grilles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer