Dropp vann - syke barn bør drikke cola

Vann og lettbrus er ikke å anbefale om barnet har feber og oppkast.

TRENGER KALORIER: Barn som er syke trenger å få i seg kalorier for å bli bedre. Da hjelper det ikke med bare vann eller sukkerfrie drikker. FOTO: Thinkstockphoto
TRENGER KALORIER: Barn som er syke trenger å få i seg kalorier for å bli bedre. Da hjelper det ikke med bare vann eller sukkerfrie drikker. FOTO: Thinkstockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er her og vinteren er i anmarsj, og med den kommer ofte det som familier frykter aller mest: Runde etter runde med omgangssyke, feber og spybøtter. Hvordan skal jeg takle barn med feber? Eller hvordan styrker jeg barnets immunforsvar? Tenker mange.

Og det kan finnes hele 17 grunner til at barnet ditt kaster opp. Og det aller verste er syke barn som verken vil ta til seg vått eller tørt. Og barnet vil aller helst ha nei-mat, som mange foreldre er skeptiske til.

Men nå hevder eksperter at nettopp sukker er kanskje ikke er noen versting når feber, oppkast og magesjau herjer i heimen.

Barn med feber trenger kalorier Svært mange har vokst opp med kjerringrådet om at cola er bra om man er kvalm eller kaster opp. Nå ser det ut til at ideen får støtte fra norske barneleger.

Nylig ble en fire år gammel gutt langt inn på sykehus med feber og nedsatt allmennetilstand, fordi han hadde fått i seg væske med svært lavt inntak av nettopp kalorier.

Guttens foreldre hadde i beste mening passet på at gutten fikk i seg nok væske, og hadde gitt barnet vann og sukkerfri brus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer