Vil kutte bøtene:  Et nytt parkeringssystem kan sette en effektiv stopper for parkeringsbøter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Vil kutte bøtene: Et nytt parkeringssystem kan sette en effektiv stopper for parkeringsbøter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Dropper parkeringsbøtene

Hvor mange ganger kan man bøtelegge kundene sine før de slutter å handle i butikken. Nå lanseres et gebyrløst parkeringssystem.

(Finansavisen): Du har nettopp vært og handlet for helgen på det lokale kjøpesenteret. Etter å ha lagt igjen et par tusenlapper i butikkene, stresser du tilbake til bilen bare for å finne en gul lapp i frontruten.

En bot på 700 kroner er senterets takk til deg som kunde. Det er ikke slik man bygger kundelojalitet.

Det tror i hvert fall OnePark, som nå lanserer et nytt system de prøver å selge, spesielt til kjøpesentre.

Kameraer - Vår løsning baserer seg på kameraer som automatisk leser av skiltene ved inn- og utkjøring, sier adm. direktør Arne Molden til Finansavisen.

Systemet fungerer i prinsippet på samme måte som kameraene ved bomstasjonene. Det betyr at et kjøpesenter kan legge inn to timers gratis parkering for kunder og deretter ta betalt, eller ta betalt for hele parkeringstiden. Kundene betaler uansett bare for den tiden de står parkert, og slipper å bli bøtelagt hvis de står lengre enn planlagt.

De kan betale på stedet via en automat, eller få en faktura hjem i posten.

- Å ilegge kundene kontrollavgift er dårlig kundeservice og gir dårlig omdømme for senteret, sier Molden til Finansavisen.

Trenger ikke planlegge Han har vært i kontakt med flere interesserte kjøpesentre, og det er nylig satt opp et pilotsystem i Kinogarasjen i Drammen som er i drift.

Fordelene ellers er at kundene ikke trenger å planlegge hvor lenge de skal parkere, skriver Finansavisen.

- Bransjen har en utfordring med omdømmet, og det skyldes stort sett kontrollavgiftene, sier Molden.

Flere nyheter Milliardær: P-bøter har jo blitt en liten formue
Veidekke bygger parkeringsanlegg i Bergen
Øyfolket på elbiltoppen