Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dropper prisene med 25 prosent og håper Erdogan holder seg i ro

Tyrkia på billigsalg.

GLISSENT: Foreløpig er det ganske tomt på strendene rundt Aalanya i Tyrkia. Men hotelleierne håper stor prisreduksjoner skal trekke kunder i sommer. Foto Tormod Brenna
GLISSENT: Foreløpig er det ganske tomt på strendene rundt Aalanya i Tyrkia. Men hotelleierne håper stor prisreduksjoner skal trekke kunder i sommer. Foto Tormod Brenna Vis mer

SIDE (Dagbladet): - Terror er det overalt. England, Frankrike, Sverige, Tyskland. Det er ikke et tyrkisk fenomen, men et internasjonalt problem, sier Oguz Kabadayi til Dagbladet.

Han er direktør for enorme Sidestar Resort Hotel i badebyen Side utenfor Alanya. Hotellet er på 48 000 kvadratmeter, har 499 rom, 350 ansatte - og et stort problem.

LUKSUS PÅ BILLIGSALG: Alle hotellene på Alanya-kysten, og da snakker vi om totalt 600 000 sengeplasser, har satt ned prisene med minst 20 prosent i sommer. Du kan gjøre et lukususkupp. Foto: Tormod Brenna
LUKSUS PÅ BILLIGSALG: Alle hotellene på Alanya-kysten, og da snakker vi om totalt 600 000 sengeplasser, har satt ned prisene med minst 20 prosent i sommer. Du kan gjøre et lukususkupp. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Som alle andre sliter luksushotellet med å holde hjulene i gang fordi turistene brått uteble i fjor - og ikke har kommet tilbake.

Terrorfrykt

Terrorfrykt og politiske uroligheter har rammet det tyrkiske turistmarkedet knallhardt.

- Vi har aldri hatt uroligheter her, sier Kabadayi og peker utover Alanya-kysten som ligger badet i sol. Utenfor kontoret er det 25 varmegrader.

- Men det er klart, konsekvensene av det som har skjedd i Istanbul og andre steder rammer også oss. Ikke minst gjorde forsøket på statskupp i fjor stor skade. Og det er ingen tvil om at en del politiske hendelser har holdt turistene unna, sier han.

Mange hotelldirektører Dagbladet har snakket med i Tyrkia de siste dagene, legger ikke skjul på at den egenrådige presidenten Recep Erdogans gjøren og laden har bidratt sterkt til turistsvikten.

- Nå håper vi alle på stabilitet slik at vi kan gjenvinne tilliten blant turistene. Og - bank i bordet - vi har ikke hatt noe terroranslag siden nyttårsaften. Dessuten er den omstridte folkeavstemmingen unnagjort. Jeg håper det fører til mer ro og stabile forhold over tid. Det er det vi trenger mer enn noe annet nå, sier direktøren.

Optimisme

- Vi har senket prisene med 20 prosent i år. Det har alle hotellene gjort, kanskje mer også. Vi legger ikke skjul på at vi må gå til drastiske tiltak for å holde hjulene i gang, sier Kabadayi.

- Det er bedre å ha godt belegg til lave priser, enn ikke å ha gjester i det hele tatt. Og vi har en solid jobb å gjøre. De gjestene som er her, skal føle at de blir virkelig godt tatt vare på og får den beste servicen i verden. Gjestene våre er nemlig våre beste ambassadører for framtida.

- Derfor er servicen det siste vi reduserer på. Den er hellig for oss.

- Og vi skal komme oss gjennom dette. I fjor tjente vi ikke penger, og det gjør vi kanskje ikke i år heller. Men om vi får stabilitet og politisk ro, er vi optimister på sikt. Vi vet jo at vi har et fantastisk produkt her på kysten, sier Oguz Kabadayi til Dagbladet.

VENTER PÅ BEDRE TIDER: Den tyrkiske hotellbransjen sliter med svak tilstrømming, men satser på å opprettholde servicen til en lavere pris i påvente av bedre tider. Dessuten håper de president Erdogan ikke finner på flere sprell som skremmer turistene vekk. Foto: Tormod Brenna
VENTER PÅ BEDRE TIDER: Den tyrkiske hotellbransjen sliter med svak tilstrømming, men satser på å opprettholde servicen til en lavere pris i påvente av bedre tider. Dessuten håper de president Erdogan ikke finner på flere sprell som skremmer turistene vekk. Foto: Tormod Brenna Vis mer