Der sitter jeg ved frokostbordet med de beste kokkene i verden. Og alle stønner lavt av nytelse. Å være sammen med så mange menn som stønner samtidig kan være pinlig.
Og når det handler om brød så tidlig om morgenen blir vitsene snublende nære. Egentlig skulle dette handle om sjømat, kråkeboller og skjell man aldri hørt om, men akkurat nå var det brødet som tok all oppmerksomheten.
Skotter, kråkeboller og brød
Den godeste Roderick Sloan hadde invitert meg til vakre Steigen i Nordland. Skotten har gjort dette til sitt hjemsted. Han har slett ikke gjærbakst som levebrød, men lever av å høste det havet har å by på.
Kråkeboller er det som ligger hans hjerte nærmest. Disse selger han til blant annet til Noma, verdens beste restaurant (sjekk hvordan lunsjen ser ut der!). Men, han er i ferd med å utvide repertoaret. Havet er fullt av uoppdagede skatter og derfor var kokkene fra superrestauranten der. De skulle smake og teste ut delikatesser som ingen før har sett potensialet til.
Men, så var det frokost. Og brødet vi fikk var oppsiktsvekkende.
- Hvor i all verden kommer dette brødet fra? Er det en baker her i nærheten?, diskuterte vi mens vi kikket ut over havgapet med isdekte holmer og stupbratte fjell. Vi hadde ikke sett folk siden vi kom, bortsett fra noen fiskere, og sannsynligheten for å finne en baker var forsvinnende liten (riktignok har Morten Schakenda slått seg ned utenfor allfarvei i Lom og baker supre ting, men han er unik).
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger