Du behøver bare lete blant den blåfargede smøringa

Der ute venter kilometervis med preparerte løyper.

LENGST: Nes i Buskerud, best kjent som Nesbyen og stedet med Norges varmerekord, har også landets lengste løypenett for langrenn. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
LENGST: Nes i Buskerud, best kjent som Nesbyen og stedet med Norges varmerekord, har også landets lengste løypenett for langrenn. Foto: OLE C.H. THOMASSENVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): I løpet av helga vil sola ha vist seg fram over det ganske land, unntatt i sør og vest, der skyene ser ut til å skygge mest.

FLOTT: Røldal skisenter har fire meter snø på toppen og tre meter ved bunnstasjonen, dette gir en klar ledelse. Foto: Røldal skisenter.
FLOTT: Røldal skisenter har fire meter snø på toppen og tre meter ved bunnstasjonen, dette gir en klar ledelse. Foto: Røldal skisenter. Vis mer

Løyper og bakker venter med kilometervis av preparerte løyper til glede for oss alle.

Snøskredfaren ser ut til å være over for denne gang, men sjekk lokalt med kjentfolk og unngå de bratteste fjellsidene, det er en god regel uansett.

Skyfritt på Østlandet Røldal, Stryn og Myrkdalen kan skryte av mest snø, men får trolig ikke noe påfyll denne helga og må klare seg med det som har falt til og med torsdag.

Sør-Norge Øst for vannskillet får skyfri himmel fredag, mens Oppdal og Lillehammer ser ut til å bli badet i sol til og med mandag.

Det er meldt helt skyfritt i regionen.

Kuldegrader på fjellet I fjellet blir det noen få kuldegrader, og du behøver bare lete blant den blåfargede smøringa for feste, med lokalt ned mot seks til elleve minusgrader og på den grønne sida i smørekofferten.

Universalglider vil gi nok fart for de fleste.

God tur.