- Du bør absolutt ikke bruke PC-en i resepsjonen på hotellet

Dette må du gjøre for å unngå datafellene i sommer.

PASS PÅ: Unngå åpne trådløse nettverk og velg nettbrett eller smarttelefon framfor PC på ferie. Det er bare noen av ekspertrådene for en tryggere ferie. Foto: COLOURBOX
PASS PÅ: Unngå åpne trådløse nettverk og velg nettbrett eller smarttelefon framfor PC på ferie. Det er bare noen av ekspertrådene for en tryggere ferie. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Hvis du skal reise bort i sommer, anbefaler Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) å bruke en regnværsdag på å forberede en sikker ferie.

For at flest mulig nordmenn skal ha en sikker sommer, har de utarbeidet en huskeliste med ting du bør huske og være obs på - både før, under og etter ferien.

- Ikke til å stole på

Med dyr mobildatabruk utenlands, støtter surfeivrige nordmenn seg gjerne på åpne eller lukkede trådløse nettverk på kafeer, flyplasser og liknende på utenlandsreisen.

Men her skal du være på vakt. Ifølge Norsis er det nemlig lett for krinimelle å få tak i personlige opplysninger, som brukernavn, fødselsnummer, passord, pinkoder og annen sensitiv informasjon når du bruker PC-en i det offentlige rom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.