- Du bør tenke deg om før du begynner på en streng lavkarbodiett

Slankere, men økt hjerterisiko.

VÆR BEVISST: Du bør tenke deg om før du begynner på en streng lavkarbodiett. Hos noen kan kolesterolet øke så mye at det krever behandling. Foto: NTB Scanpix
VÆR BEVISST: Du bør tenke deg om før du begynner på en streng lavkarbodiett. Hos noen kan kolesterolet øke så mye at det krever behandling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En norsk studie har sammenliknet hvilken diett som er det smarteste helsevalget. Metaanalysen er nylig publisert i British journal of nutrition, og har sammenliknet streng lavkarbo og lavfett-diett. Metaanalysen har sett på effekter av de to typene dietter for kroppsvekt og kardiovaskulær risiko.

Personer som gikk på lavkarbodiett gikk ned to kilo mer enn dem som gikk på lavfett-diett. De fikk også en lett økning kolesterolet, både det skadelige LDL-kolesterolet og det gode HDL-kolesterolet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer