NUMMER TRE: Brunosten havner på tredjeplass i undersøkelsen der nordmenn blant annet blir spurt om hva de tar med seg av mat i kofferten når de skal ut å reise. Illustrasjonsfoto: AGNETE BRUN
NUMMER TRE: Brunosten havner på tredjeplass i undersøkelsen der nordmenn blant annet blir spurt om hva de tar med seg av mat i kofferten når de skal ut å reise. Illustrasjonsfoto: AGNETE BRUNVis mer

Du er ikke alene - én av fire pakker med mat i kofferten

Men det er ikke brunost de fleste tar med.

(Dagbladet): Er du en av dem som tar med ei pakke knekkebrød, en brunost, eller en tube smøreost i kofferten når du reiser på ferie til utlandet?

Da er du isåfall ikke alene.

Mer enn hver fjerde nordmann, 26 prosent, tar nemlig med seg en eller annen form for mat når de skal tilbringe etterlengtede late dager under fjerne himmelstrøk viser en undersøkelse Respons analyse har gjort for reisebyrået Ticket.

Godt og sprøtt Og det er ikke den nasjonale stoltheten brunost som går seirende ut slik mange kanskje skulle tro.

På spørsmålet: «Tar du med deg noe av følgende fra Norge når du reiser på ferie?», svarer flere at de tar med seg knekkebrød på reise.

Hele 10 prosent av de spurte tar med seg ei pakke med de gode sprøe på tur til utlandet. Hver tiende nordmann altså.

Brunost på tredje Nummer to på lista er riktignok ikke mat men viktig for mange likevel, nemlig kaffe. Totalt 7 prosent svarer at de har kaffe i kofferten når de sjekker inn bagasjen.

Først på tredjeplass havner brunosten med 5 prosent.

3 prosent av oss tar med barnemat kommer det fram i undersøkelsen. Like mange tar med seg en tube smøreost, mens 8 prosent svarer at de tar med seg en annen form for mat på utenlandstur.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 1060 personer i tidsrommet 25.-30. august.