MADEIRA: Med høy alkoholprosent og et høyt sukker- og syreinnhold i tillegg, er disse vinene som skapt for lang lagring. De har et nesten ubegrenset potensial. Foto: EIVIND PEDERSEN
MADEIRA: Med høy alkoholprosent og et høyt sukker- og syreinnhold i tillegg, er disse vinene som skapt for lang lagring. De har et nesten ubegrenset potensial. Foto: EIVIND PEDERSENVis mer

Du får fortsatt tak i flasker fra 1800-tallet som er drikkbare

Alle får en sekser på terningen bortsett fra én.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Sherry og Madeira er to vintyper som for mange har gått litt i glemmeboka.

De har gjerne rykte på seg for å være gammeldagse og utdaterte, og mange forbinder nok begge med den godt voksne generasjonen. Dessuten tenker nok mange at dette er søtladne og ufriske viner.

Produkter som Bristol cream og liknende varianter har satt sine spor i folks assosiasjoner og mange vet nok ikke hva disse vintypene egentlig har å by på.

Både sherry og madeira er imidlertid meget varierte i stil og har et stort spekter av særpregede, matvennlige og interessante viner av høy kvalitet.

Sherry

Sherry kommer fra regionen Jerez sør i Spania og har et variert spekter av vintyper å by på.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn