- Du får ikke tak i de mest seriøse håndverkerne

Slik får du mest mulig ut av anbudstjenestene.

NETTBASERTE ANBUDSTJENESTER: Nettbaserte anbudstjenester er en enkel måte å komme i kontakt med håndverkere på, men bransjen er usikker på om du kommer i kontakt med de mest seriøse. Illustrasjonsfoto: Crestock
NETTBASERTE ANBUDSTJENESTER: Nettbaserte anbudstjenester er en enkel måte å komme i kontakt med håndverkere på, men bransjen er usikker på om du kommer i kontakt med de mest seriøse. Illustrasjonsfoto: Crestock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bruken av anbudstjenester på nettet har økt og bransjene opplever det som en god måte å lete opp håndverkere på. Men selv om nettet har gjort det enklere å finne håndverkere, er det fortsatt de gode, gamle prinsippene som gjelder: Be om referanser og inngå en skriftlig kontrakt.

Og så må du betale via nettbank.

Utfordringen med de nettbaserte anbudstjenestene er imidlertid at mange håndverkere ikke registrerer seg der, og det er ofte også de mest seriøse.

- Mange av våre medlemmer har ikke registrert seg i disse tjenestene, fordi de ikke har ressurser til å håndtere de forespørslene som kommer, forteller daglig ledere i Byggmesterforbundet, Frank Ivar Andersen, til klikk.no.

- Og det er også gjennomgående de mest seriøse som ikke registrerer seg i disse anbudstjenestene.

- Vi opplever at de fleste aktørene hos oss er seriøse, sier PR-rådgiver hos Finn.no, Henrik Faller, til klikk.no, og han mener at antallet positive tilbakemeldinger i forumene indikerer at de fleste er tilfredse med jobben håndverkeren gjør.

- Noen få bedrifter får negative omtaler, og blant disse kan noen være useriøse, derfor er det viktig å vurdere de ulike bedriftene nøye før man inngår kontrakt med en leverandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer