- Du får like bra kjøkken til 7000 som til 70 000

Bare frontene som skiller, mener ekspert. Her er 10 kule lavpriskjøkken.

STORT FARGEVALG: Går du for Trend kulør fra Epoq, kan du velge mellom 20 forskjellige farger. Dørene er i lakkert mdf, kr 16 414, Elkjøp og Lefdal.   FOTO: Produsenten
STORT FARGEVALG: Går du for Trend kulør fra Epoq, kan du velge mellom 20 forskjellige farger. Dørene er i lakkert mdf, kr 16 414, Elkjøp og Lefdal. FOTO: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om et flunkende nytt kjøkken?

Det er du ikke alene om, men mange frykter at et nytt kjøkken er synonymt med å endevende hele budsjettet - og mer til.

Da er den gode nyheten at det faktisk finnes rimelige, gode kjøkkenløsninger som både ser bra ut, og varer over tid.

- Tar man utgangspunkt i selve kjøkkenet, så er det mye som er likt fra forskjellige produsenter, selv om noen eksklusive produsenter kan ha spesialløsninger. Kjøkkenskroget fra Ikea er for eksempel av svært høy kvalitet, og hengslene er stort sett fra samme produsent hos nærmest alle leverandører, nemlig Blum. Så når det kommer til et stykke, så er det bare frontene som skiller de dyre fra de billige. Med andre ord, kan du leve med gode, standardløsninger, så er det ikke noe som skiller det billige fra det dyre, sier interiørarkitekt Trond Ramsøskar til Bonytt.no.

Endre frontene Ønsker du det helt spesielle preget, det som ikke alle andre har, kan du heller be en møbelsnekker om å lage nye dører til kjøkkenet ditt, råder Ramsøskar.

Før du går til innkjøp av nytt kjøkken, bør du ifølge interiørarkitekten også se på totalkostnadene på kjøkkenet. Grovt sett er kostnaden på et kjøkken knyttet til tre forholdsvis like deler; en del er selve kjøkkenet, en del er benkeplatene - og en del er hvitevarene.

- En god idé kan være å hente benkeplater og hvitevarer fra andre steder - her kan det være penger å spare.

Selv synes Ramsøskar det er helt utmerket å satse på rimelige kjøkkenløsninger, men understreker at det selvfølgelig, i likhet med alt annet, er en viss sammenheng med hva du får, og hva du betaler for.

Funksjonelt og god kvalitet Frontene har mye å si for om kjøkkenet er av det dyre eller rimelige slaget, ifølge Siv Egger, kommunikasjonsrådgiver på Ikea.

- Kjøkkenstammen er den samme uansett, men du kan velge ulike fronter i forskjellige prisklasser. I tillegg har valg av benkeplate en del å si på prisen, der for eksempel en benkeplate i laminat er rimeligere enn en i stein.

Prisen på kjøkkenet avhenger ifølge Egger av kundens behov. I tillegg påvirker innmaten på kjøkkenet prisen en del.

- Det er for eksempel rimeligere med hyller enn med skuffer, sier hun.

Hun understreker imidlertid at de rimelige løsningene er funksjonelle og av god kvalitet:

- Men går du opp i pris får du et mer fleksibelt system - ofte med flere funksjoner, i tillegg til at du får et større valg av stiluttrykk, sier Egger.

Store kvanta Elkjøp og Lefdal satser også stort på billige kjøkken.

- Jeg tror at vi har store fordeler med vårt lavpriskonsept, merkenavnet vårt, og vår tilgjengelighet, sier Robert Terøy, salgssjef i Elkjøp Norge til bonytt.no.

Han forklarer lave priser med de store innkjøpene som gjøres, og gode logistikkløsninger. Terøy hevder at alle kjøkkenene har høy kvalitet:

- Epoq bruker samme bevegelige komponenter i alle våre kjøkken, slik som hengsler og skuffer. Vi bruker kjente merkenavn som Grass på skuffer og hengsler, og for eksempel Mora på blandebatteri. Vi tilbyr derfor samme garanti på alle våre kjøkken, 25 års funksjonsgaranti, og alle skuffer er testet for 40 kg.

- Kunden kan forvente det samme av ett kjøkken til 7000, som et kjøkken til over 70 000 kroner, hevder Robert Terøy i Elkjøp.

Les også:
Slik rengjør du kjøleskapet
Slik får du bra trykk i springen
Få en perfekt løsning på kjøkkenet
På jakt etter gode interiørtips? Du finner dem i vår inspirasjonsguide

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SJAKK MATT: Med dette flatpakkede kjøkkenet får du et kjøkken som ikke alle har. Modell Dekor glatt hvitt/Hacienda, kr 9575 for innredningen, og 1693 for benkeplate, HTH. FOTO: Produsenten
SJAKK MATT: Med dette flatpakkede kjøkkenet får du et kjøkken som ikke alle har. Modell Dekor glatt hvitt/Hacienda, kr 9575 for innredningen, og 1693 for benkeplate, HTH. FOTO: Produsenten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer