«VINE AND DINE»: Etter å ha rappelert ned halve fjellveggen får turistene servert middag og vin på sin lille «perrong». Her gjelder det å passe på promillen. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER
«VINE AND DINE»: Etter å ha rappelert ned halve fjellveggen får turistene servert middag og vin på sin lille «perrong». Her gjelder det å passe på promillen. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTERVis mer

Du får servert vin på senga mens du henger i løse lufta

Ruller du rundt risikerer du falle over 60 meter rett ned.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): På Kent Mountain Adventure Center har man gjort ekstremsporten «Cliff camping», eller fjelltelting på godt norsk, om til et ferietilbud for mannen i gata. 

Men denne teltturen er nok ikke noe å anbefale for småbarnsfamilier. Ei heller for deg som har lett for å bevege deg mens du sover.

For skulle du rulle over til siden i soveposen din under denne campingturen, risikerer du nemlig å falle over 60 meter rett ned i bakken. 

På det noe alternative klatresenteret i Colorado kan du bestille feriepakker hvor du får klatrekurs med egen instruktør som  lærer deg det mest grunnleggende innen klatring, før du så må lære deg å sette opp telt midt i fjellveggen.

Serverer mat og vin  Etter en dag med klatring i Coloradofjellene i Estes park, får du servert middag og vin på et teltunderlag festet til fjellveggen. 

RISIKABELT:  Denne campingturen er ingen god ide for søvngjengere.  Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER
RISIKABELT: Denne campingturen er ingen god ide for søvngjengere. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER Vis mer

«Her kan du sitte og spise et bedre måltid høyt over bakken, mens du nyter følelsen av adrenalin som bruser gjennom kroppen og en spektakulær utsikt. Når mørket brer seg, pakker vi oss inn i soveposer og ser på den åpne himmelen før vi sovner inn», skriver direktør, Harry Kent på nettsiden til klatrecampen

- Å våkne opp til klar himmel og så flott utsikt er en utrolig opplevelse, sier Kent til Dagbladet. 

Dagsturer Etter frokost pakkes teltet sammen før man så rappelerer ned igjen til fast grunn. Men synes du tanken på å overnatte i fjellveggen er avskrekkende, kan du velge å ta deg en dagstur hvor du serveres lunsj i fjellveggen.  

Cliff camping har vært en trend blant adrenalinjegere i USA i mange år.

Ideen om å telte i fjellveggen har sin opprinnelse i erfarne klatreres behov for å ta pause under lengre klatreturer. 

Nødvendig rasteplass Daily mail skrev i januar om Tommy Caldwell (35) og kona Becca (27) fra Colerado som beskrev fjellcamping som en helt nødvendig aktivitet for å kunne bestige større fjell. 

- Klatreturene kan vare i flere uker, da er det helt nødvendig å kunne lage seg en rasteplass hvor en får spist og sovet.

MINNERIK MORGEN: Å våkne opp midt i en fjellvegg er en utrolig opplevelse fylt av adrenalinrus og glede, ifølge direktør for klatresentere, Harry Kent. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER
MINNERIK MORGEN: Å våkne opp midt i en fjellvegg er en utrolig opplevelse fylt av adrenalinrus og glede, ifølge direktør for klatresentere, Harry Kent. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER Vis mer

For de profesjonelle klatrerne blir det ikke mye tid til å nyte utsikten. 

- Etter vi har satt opp teltet, legger vi oss ned og lukker øynene så snart vi kan i ren utmattelse etter all klatringen, forteller Caldwell til Daily Mail.

Bursdag i fjellveggen På Harry Kents klatresenter legges det imidlertid mer vekt på nettopp å nyte turen. 

- De aller fleste ser i ettertid på turen som en spektakulær opplevelse. Vi minner alle om å huske på kamera så man får ivaretatt minnene. 

På nettsiden oppfordrer han gjestene til å tenke kreativt når de skal planlegge turen. 

«Arranger bursdagen din her, eller ta med deg kjæresten din og fri til henne i fjellveggen, det kommer garantert til å bli en helt unik opplevelse!»

TRANGT: Det er trangt om plassen på den lille rasteplassen som festes til fjellveggen. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER
TRANGT: Det er trangt om plassen på den lille rasteplassen som festes til fjellveggen. Foto: KENT MOUNTAIN ADVENTURE CENTER Vis mer