- Du finner fort ut hvor mye som er igjen av gulvet

Slik sjekker du oppussingsobjektet - rom for rom.

GULV: Å ta fram det originale bordgulvet kan gi mye til rommet, men kan også føre med seg jobb. Det kan ligge flere årganger av gamle belegg, asfaltpapp, avrettingsmasser og lim under dagens gulv. Start i et bortgjemt hjørne og se hva som egentlig finnes under overflaten, før du begynner å rive, sier ifi.no. Foto: Frode Larsen/ifi.no
GULV: Å ta fram det originale bordgulvet kan gi mye til rommet, men kan også føre med seg jobb. Det kan ligge flere årganger av gamle belegg, asfaltpapp, avrettingsmasser og lim under dagens gulv. Start i et bortgjemt hjørne og se hva som egentlig finnes under overflaten, før du begynner å rive, sier ifi.no. Foto: Frode Larsen/ifi.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du å kjøpe et oppussingsobjekt for å skape en bolig med din egen, personlige stil? Da bør du blant annet gjøre en grundig sjekk på visning.

Oppussingsobjekter er attraktive på markedet, og mange ønsker å sette sitt eget preg på boligen sin.

Men skal man investere i et oppussingsobjekt, er det flere elementer man bør sjekke opp før man slår til. Det er mange som møter på uforutsette utfordringer etter kjøp av oppussingsobjekter.

Her er noen tips til hvordan man kan unngå problemer, og være forberedt ved kjøp av bolig med rehabiliteringsbehov.

Sjekk egenerklæringen Ved å foreta en grundigere undersøkelse av leiligheten på visning, og å stille de riktige spørsmålene, går også lekmannen bedre forberedt inn i prosjektet.

"Spesielt ved sameier og borettslag kan det lønne seg å sjekke litt ekstra", skriver ifi.no (informasjonskontoret for farge og interiør)

- Et godt råd er å ta en telefon til styreleder i sameiet eller borettslaget for å forhøre seg om vedlikeholdet av gården. Hva er nylig gjort, og hvilke planer finnes for fremtidig vedlikehold? sier malermester Ole Andreas Klaveness, som driver Klaveness Maler- og byggmesterforretning i Oslo til ifi.no. Han har mangeårig erfaring fra rådgivning og totalentrepriser ved rehabilitering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer