Du finner ikke bedre badevann noe annet sted i Europa

Turkist, krystallklart, og slår både Hellas og Spania.

KYPROS: Det er European Environment Agency (EEA) som i samarbeid med European Commission DG Environment, som har kåret vannkvaliteten ved Kypros' badestrender som den beste av alle EUs 27 medlemsland. Her fra Agia Napa. Foto: OVE NILSSON
KYPROS: Det er European Environment Agency (EEA) som i samarbeid med European Commission DG Environment, som har kåret vannkvaliteten ved Kypros' badestrender som den beste av alle EUs 27 medlemsland. Her fra Agia Napa. Foto: OVE NILSSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Det beste badevannet i Europa kåret, og det er til Kypros du må reise for å plaske rundt i virkelig rent og deilig vann.

Det er European Environment Agency (EEA) som i samarbeid med European Commission DG Environment, årlig lager en oversikt over vannkvaliteten på badeplassene i hav og innsjøer i EUs 27 medlemsland.

EU-måling Resultatene er basert på informasjon hentet inn i 2011, men den gir en indikasjon på hvor det er forventet å være god også i år, ifølge European Environment Agency (EEA).

Siden dette er en EU-måling, er ikke norske strender med på lista.

I elleve land har minst 80 prosent av badevannet en vannkvalitet som er tilfredsstillende eller bedre vurdert mot veiledende verdier. Spania ligger som nummer tolv på lista:

Topp-elleve 1.    Kypros (99,1 prosent)2.    Malta (97,7 prosent)3.    Kroatia (97,7 prosent)4.    Hellas (94,1 prosent)5.    Tyskland (87,8 prosent)6.    Romania (87,8 prosent)7.    Portugal (84 prosent)8.    Østerrike (83,5 prosent)9.    Irland (83 prosent)10.  Storbritannia (82,8 prosent)11.  Italia (82,3 prosent)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer