Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Du finner ikke bedre badevann noe annet sted i Europa

Turkist, krystallklart, og slår både Hellas og Spania.

KYPROS: Det er European Environment Agency (EEA) som i samarbeid med European Commission DG Environment, som har kåret vannkvaliteten ved Kypros' badestrender som den beste av alle EUs 27 medlemsland. Her fra Agia Napa. Foto: OVE NILSSON
KYPROS: Det er European Environment Agency (EEA) som i samarbeid med European Commission DG Environment, som har kåret vannkvaliteten ved Kypros' badestrender som den beste av alle EUs 27 medlemsland. Her fra Agia Napa. Foto: OVE NILSSON Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Det beste badevannet i Europa kåret, og det er til Kypros du må reise for å plaske rundt i virkelig rent og deilig vann.

Det er European Environment Agency (EEA) som i samarbeid med European Commission DG Environment, årlig lager en oversikt over vannkvaliteten på badeplassene i hav og innsjøer i EUs 27 medlemsland.

EU-måling Resultatene er basert på informasjon hentet inn i 2011, men den gir en indikasjon på hvor det er forventet å være god også i år, ifølge European Environment Agency (EEA).

Siden dette er en EU-måling, er ikke norske strender med på lista.

I elleve land har minst 80 prosent av badevannet en vannkvalitet som er tilfredsstillende eller bedre vurdert mot veiledende verdier. Spania ligger som nummer tolv på lista:

Topp-elleve 1.    Kypros (99,1 prosent)
2.    Malta (97,7 prosent)
3.    Kroatia (97,7 prosent)
4.    Hellas (94,1 prosent)
5.    Tyskland (87,8 prosent)
6.    Romania (87,8 prosent)
7.    Portugal (84 prosent)
8.    Østerrike (83,5 prosent)
9.    Irland (83 prosent)
10.  Storbritannia (82,8 prosent)
11.  Italia (82,3 prosent)

Din badestrandfavoritt Vil du se nærmere på din favorittstrand utenfor Norges grenser?

nettstedet Water Information System for Europe (WISE) kan du sjekke kvaliteten på badevannet på mer enn 22 000 strender i Europa.

Mulig fordel Charteroperatørene Ving, Start Tour og Apollo selger alle reiser til Kypros.

PAPHOS: Kypros kan lokke med solsikkert klima og det reneste badevannet hele EU. Foto: SCOTT GOG/STAR TOUR
PAPHOS: Kypros kan lokke med solsikkert klima og det reneste badevannet hele EU. Foto: SCOTT GOG/STAR TOUR Vis mer

- Nordmenn reiser gjerne på ferie for å sole seg og bade, og da er det jo en stor fordel for Kypros å komme bra ut på en slik oversikt, sier pressesjef i Ving Sophie Frisholm til Dagbladet.

Generelt er det bra badevann de fleste steder i Europa.

Frisholm ser likevel ikke bort ifra at Kypros ved å toppe lista kan komme til å trekke det lengste strået dersom turistene skulle stå imellom to-tre ulike reisemål.

Strand og vann avgjør - Generelt tror jeg kunder velger Kypros fordi det er veldig fine bademuligheter. Både når det gjelder renhet på vannet, og hvordan strendene er, sier Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour.

Kypros ligger på fjerdeplass på Star Tours liste over sommerens mest populære reisemål.

Når nordmenn gjør sitt ferievalg er det viktigste at de kommer til sted med sol og varme, forteller hun. Men: 

- Strand og vann er en stor del av det å være på sydenferie, og er med på å avgjøre hvor du velger å reise, sier Ertsås.

Ifølge informasjonsrådgiveren er det da avstanden til stranda, type sand, om det er mye bølger, og ikke minst kvaliteten på badevannet, som er med på å bestemme hvor du ender opp med å tilbringe dine sårt tiltrengte ferieuker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media