Du finner ikke ut om brødet er sunt bare ved å se på fargen

Lyse brød kan være grove. Stor test av grovbrød.

HAR TESTET: Klinisk ernæringsfysiolog Lise von Krogh i Bramat.no har testet 15 av grovbrødene som selges i norske kolonialbutikker. Foto: NINA HANSEN
HAR TESTET: Klinisk ernæringsfysiolog Lise von Krogh i Bramat.no har testet 15 av grovbrødene som selges i norske kolonialbutikker. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Du kan ikke alltid se på selve brødet om det er sunt eller ei. Brød med bygg eller havre er for eksempel gjerne lyse i fargen og kan lett oppfattes som fine brød, selv om de egentlig er grove, sier Lise von Krogh, ernæringsfysiolog ved nettstedet bramat.no.

Hun har testet 15 grovbrød og sjekket hvilke som er de mest næringsrike.

- Alle brødene vi har testet, er gode valg. Men de beste skiller seg ut fordi de inneholder mindre salt og sukker, og er rikere på protein og fiber, sier von Krogh.   Næringsrikt For at et brød kan kalles grovt, må minst halvparten av brødet inneholde sammalt mel, kli og/eller helkorn.

- Da har du i utgangspunktet et ganske greit brød. Men går du for et enda sunnere brød, får du i deg mer fiber, antioksidanter, mineraler og vitaminer som tiamin, folat, jern og selen. Jo grovere brødet er, desto flere vitaminer og mineraler får du i deg, understreker hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer