Du gjetter helt sikkert ikke hvor nøkkelen er gjemt

Nei, den er ikke under steinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du kan ha investert tusenvis av kroner på avanserte sikkerhetssystemer og dyre sikkerhetslåser.

Det hjelper lite hvis du gjemmer nøkkelen på de mest opplagte stedene slik at tyven kan spasere rett inn.

Å gjemme nøkkelen utenfor huset er i utgangspunktet risikable greier. Du tror du er smart, men tyven er ofte smartere.

Skal du først gjemme nøkkelen, finnes det metoder for å minimere risikoen for at noen skal finne den, og det finnes produkter du kan kjøpe for å gjøre det hele enda sikrere.

Styr unna det opplagte Tenk som tyven og styr unna de opplagte stedene. Beveger du deg et stykke unna døra, øker du også området tyven må lete på betraktelig.

Inne i steinen Gjemme nøkkelen har blitt en liten industri i USA. Her snakker vi om ting som falske steiner, vannspreder og termometere. Disse kan åpnes, ja steinen også, og har et lite rom til nøkkelen på innsiden. De mest avanserte steinene har en liten dør med kodelås for ekstra sikkerhet.

Kodebokser Det finnes ulike typer kodebokser som du kan montere på veggen. De motstår knusing med ganske grov redskap og kan skrus fast hvor du måtte ønske.

- En slik boks kan være lurt å montere på et kronglete sted. Oppe under framspring og inne i hjørner, sier Arild Andersen hos Låsspesialisten as.

- Prøver noen å rive løs boksen eller knuse den, blir det vanskeligere å komme til med grov redskap, forklarer låsesmeden.

Avkortet forsikring - Som en generell oppfordring; ikke gjem husnøklene, sier Stine Neverdal. Hun er kommunikasjonssjef i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

- I flere tilfeller blir det å gjemme husnøklene sett på som brudd på sikkerhetsforskriftene, så dette bør man ikke gjøre. Hvor uaktsom en er, kan også ha betydning. Det finnes eksempler på folk som har fått avkortning eller redusert forsikringsutbetaling etter å ha lagt nøkkelen i blomsterpotta, eller under dørmatta.

- Hvor mye mindre en får i utbetaling, avgjøres av det enkelte selskap og i hvert enkelt tilfelle, forklarer Neverdal.

- Nye produkter som skal ha til hensikt å skjule nøklene på finurlige måter, er heller ikke å anbefale. De kriminelle er ofte svært oppdaterte på nye metoder og muligheter. Husnøkler skal oppbevares utilgjengelig for uvedkommende, sier kommunikasjonssjefen.

- Kodeskap med nøkler har det ikke vært særlig problemer med, men det er viktig at de er av god kvalitet. Slike skap er brukt en del i forbindelse med omsorgsboliger, der det er hensiktsmessig at helsepersonell kan komme greit inn til dem som trenger hjelp, avslutter Neverdal.

Kilde: practicalhacks.com

Les også:
Dette er den beste alarmen
Slik holder du tyvene unna
Slik ødelegger du låsen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer