Du gjetter ikke hvor denne superbilen kommer fra

Nytt firma skal bygge superbiler med kavaleriinspirasjon.

AGGRESSIV: Det er ingen tvil om at bilen ser sint ut. Hvorvidt den er pen eller ikke, er imidlertid et annet spørsmål. Foto: Marcin Gorgolewski
AGGRESSIV: Det er ingen tvil om at bilen ser sint ut. Hvorvidt den er pen eller ikke, er imidlertid et annet spørsmål. Foto: Marcin Gorgolewski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er det polske selskapet Arrinera Automotive som nå skal lansere sin første bil.

Den har fått det velklingende navnet Hussarya. Det skal med andre ord ikke stå på navnet. Det virker som polakkene har latt seg inspirere av en annen, liten superbilprodusent - nemlig Pagani og deres Huayra.

I den relativt kreative pressemeldingen fra selskapet siteres det blant annet fra bøker om det polske infanteriet fra 1800-tallet.

Selskapet sier at bilen deler nøkkelegenskapene med husarene - nærmere bestemt skjønnhet, styrke og manøvrerbarhet.

Bilen skal visstnok ha blitt utviklet siden 2008, og flere anerkjente institusjoner og personer skal ha vært involvert på veien. Blant annet hevder selskapet at en av professorene ved Warszawas tekniske universitet har gjennomført aerodynamiske tester av karosseriet i simulerte hastigheter opp til 360 km/t.

- Arrinera Hussarya har blitt laget for bilentusiaster som elsker raske og vakre biler.

-Dette er en bil for entusiaster som vil ha både følelser og adrenalin, kombinert med praktiske løsninger for hverdagsbruk - og litt ekstravaganse blandet inn, sier administrerende direktør Lukasz Tomkiewicz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer