Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Du hadde ikke trodd at dette er på en av verdens mest hatede flyplasser

Her er den nye flyplass-trenden.

CHARLES DE GAULLE-FLYPLASSEN:  Dette er den nye loungen som har vunnet prestisjetung fransk designpris. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
CHARLES DE GAULLE-FLYPLASSEN: Dette er den nye loungen som har vunnet prestisjetung fransk designpris. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

PARIS (Dagbladet): En flyplass betyr som regel stress og mas, uansett hvor du skal og hvordan du reiser. Paris - Charles de Gaulle-flyplassen er ikke kjent som den som har minst stress.

Mange flypassasjerer har uttrykt sin misnøye med flyplassen, som i 2011 ble kåret til den mest hatede flyplassen i verden i en mye omtalt undersøkelse gjort av CNN.

 UTSIKT:  Flyplassnaturen slik den ser ut fra den nye Air Frances businessclass loungen i Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
UTSIKT: Flyplassnaturen slik den ser ut fra den nye Air Frances businessclass loungen i Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Men flyplassen forandrer seg. Nå har det Franske Designinstituttet tildelt den nye flyplassloungen på Paris-Charles de Gaulle en stor designpris. 

Ny design Den nye businessclass loungen til Air France i Hall M åpnet på seinhøsten. Juryen falt for det innovative designkonseptet.
Loungen er laget i topp moderne og utradisjonell design.

Juryen falt for det innovative designkonseptet. Den store loungen er delt inn i mange små soner, for avslapning, måltider og multimedia. Innredningen er inspirert av planter og natur, det er som å komme inn i en stor park inne i flyplassen.

Stålfritt Du finner ikke noe liknende noe annet sted.
Det er dette som er den nye flyplasstrenden. Å få passasjerene til å slappe av istedenfor å stresse rundt.
Her er det ikke iskaldt stål og blankt design som gjelder.

Stress ned
Varme og jordnære farger, inspirert av naturen, skal få flypassasjerene til å stresse ned.
Kikker du ut av de store vinduene, selvsagt designet i forskjellige glassfarger, ser du grønt grass og en statue av en svart og hvit ku.

Velværeparadis Den nye loungen i Hall M på flyplassen er blitt et velværeparadis på 3000 kvadratmeter.

 PARIS:  Stress ned her, inspirert av naturen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PARIS: Stress ned her, inspirert av naturen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

En stor velværeavdeling, for begge kjønn, skal få passasjerene til å slappe av før neste flight.
Mens de som må jobbe kan gjøre det på store touchscreen skjermer i et stille område av loungen.

Det er Noé Duchaufour-Lawrance som står for den nye designen i Air France loungen, i den nye Hall M på Paris-Charles de Gaulle . Terminalen brukes ofte av nordmenn på langdistansereiser ut i verden..

Fornøyd sjef Sjefen sjøl, Bruno Matheu, som er ansvarlig for langdistanse i Air France, er selvsagt fornøyd med å vinne en av Frankrikes prestisjetunge designpriser.

Frankrikes Design Institutt ble grunnlagt i 1953, og deler ut priser for god design, innen industri, handel, helse, livsstil og mote.

 NYPNET:  den nye Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
NYPNET: den nye Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Det måtte selvfølgelig være i Paris at en flyplasslounge får tildelt en designpris. Paris er tross alt verdens designhovedstad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!