CHARLES DE GAULLE-FLYPLASSEN:  Dette er den nye loungen som har vunnet prestisjetung fransk designpris. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
CHARLES DE GAULLE-FLYPLASSEN: Dette er den nye loungen som har vunnet prestisjetung fransk designpris. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

Du hadde ikke trodd at dette er på en av verdens mest hatede flyplasser

Her er den nye flyplass-trenden.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

PARIS (Dagbladet): En flyplass betyr som regel stress og mas, uansett hvor du skal og hvordan du reiser. Paris - Charles de Gaulle-flyplassen er ikke kjent som den som har minst stress.

Mange flypassasjerer har uttrykt sin misnøye med flyplassen, som i 2011 ble kåret til den mest hatede flyplassen i verden i en mye omtalt undersøkelse gjort av CNN.

 UTSIKT:  Flyplassnaturen slik den ser ut fra den nye Air Frances businessclass loungen i Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
UTSIKT: Flyplassnaturen slik den ser ut fra den nye Air Frances businessclass loungen i Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Men flyplassen forandrer seg. Nå har det Franske Designinstituttet tildelt den nye flyplassloungen på Paris-Charles de Gaulle en stor designpris. 

Ny design Den nye businessclass loungen til Air France i Hall M åpnet på seinhøsten. Juryen falt for det innovative designkonseptet.
Loungen er laget i topp moderne og utradisjonell design.

Juryen falt for det innovative designkonseptet. Den store loungen er delt inn i mange små soner, for avslapning, måltider og multimedia. Innredningen er inspirert av planter og natur, det er som å komme inn i en stor park inne i flyplassen.

Stålfritt Du finner ikke noe liknende noe annet sted.
Det er dette som er den nye flyplasstrenden. Å få passasjerene til å slappe av istedenfor å stresse rundt.
Her er det ikke iskaldt stål og blankt design som gjelder.

Stress ned
Varme og jordnære farger, inspirert av naturen, skal få flypassasjerene til å stresse ned.
Kikker du ut av de store vinduene, selvsagt designet i forskjellige glassfarger, ser du grønt grass og en statue av en svart og hvit ku.

Velværeparadis Den nye loungen i Hall M på flyplassen er blitt et velværeparadis på 3000 kvadratmeter.

 PARIS:  Stress ned her, inspirert av naturen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PARIS: Stress ned her, inspirert av naturen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

En stor velværeavdeling, for begge kjønn, skal få passasjerene til å slappe av før neste flight.
Mens de som må jobbe kan gjøre det på store touchscreen skjermer i et stille område av loungen.

Det er Noé Duchaufour-Lawrance som står for den nye designen i Air France loungen, i den nye Hall M på Paris-Charles de Gaulle . Terminalen brukes ofte av nordmenn på langdistansereiser ut i verden..

Fornøyd sjef Sjefen sjøl, Bruno Matheu, som er ansvarlig for langdistanse i Air France, er selvsagt fornøyd med å vinne en av Frankrikes prestisjetunge designpriser.

Frankrikes Design Institutt ble grunnlagt i 1953, og deler ut priser for god design, innen industri, handel, helse, livsstil og mote.

 NYPNET:  den nye Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
NYPNET: den nye Hall M på Paris-Charles de Gaulle flyplassen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Det måtte selvfølgelig være i Paris at en flyplasslounge får tildelt en designpris. Paris er tross alt verdens designhovedstad.