Du har alltid kuttet opp kaken feil

Slik skal det gjøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Å bake en god kake er ren vitenskap», har du kanskje tenkt der du har stått bøyd over kjøkkenbenken og legger siste finpuss på verket.

De amerikanske forskerne bak nettstedet Philomoena har nå tatt det et par skritt videre. Forskning, datert til 1906 og publisert i tidsskriftet Nature, viser at de aller fleste av oss kutter kaken feil.

Vitenskapelig metode Det er Numberphile som nå trekker fram den over 100 år gamle teorien og viser at det er mulig å kutte kaker på en måte som forhindrer at kakerestene tørker ut.

I den vitenskapelige måten å kutte en kake på er trekantstykkene bannlyst.

Ønsker du å gjøre det riktig, må du finne frem kakekniven og kutte to snitt tvers over kaken.

Det rektangulære stykket må deretter lirkes ut av kaken og så dytter du kaken sammen igjen.

- Artig og kreativt På denne måten unngår du åpne flater som tørker ut dersom du ikke ønsker å spise hele kaken på en gang.

- Et artig og kreativt innslag! konkluderer Gunnar Bakke, daglig leder i Baker- og konditorbransjens landsforening.

Han er riktig nok usikker på om den «nye» metoden for kakebaking vil slå an.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer