Du har nok vært på minst en av disse paradisøyene

Tripadvisor kårer verdens beste øyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Feriesesongen står for tur. Akkurat i tide har Tripadvisors lesere kåret verdens beste ti øyer i 2015.

Førsteplassen på denne lista har nok de færreste av oss hørt om - eller vært på;  Øya Providenciales i øygruppa Turks og Caicosøyene.

I Hellas Men noen plasser lenger ned på lista, på fjerdeplass,  kommer en velkjent  øy, Santorini. Å se solnedgangen fra landsbyen Oia står på de manges lister over opplevelser man må få med seg en gang i livet. Santorini er også kjent for vinproduksjon.

Den greske øya er et av nordmenns mest populære reisemål om sommeren.

Madeira, den portugisiske øya ute i Atlanterhavet er også en populær blant norske turister på ferietur både vår, sommer og høst. Mange legger ut på vandring langs levadaene, de gamle vannveiene på den frodige blomsterøya. Hovedstaden Funchal ble grunnlagt på 1400-tallet, og er en frodig samling av turistattraksjoner, hager og rerigiøse steder, skriver Tripadvisors lesere.

Til Bali Bali er nummer sju på Tripadvisors øyliste for2015. Også et velkjent reisemål for nordmenn.  Strender med hvit sand, dykking langs korallrev og gamle skipsvrak er populært. Det samme er yoga. Kulturhovedstaden Ubud frister med danseopptredener og kunsthåndverk av batikk og sølv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.