Du leser nå Dagbladet Pluss

Du har vel ikke raket løvet? Sjekk overgartnerens beste hagetips før vinteren kommer

Løv, hekk, gresshøyde, stauder, frukttrær. Stellet gjør seg ikke sjøl.

LØV YOU: Overgartner Oddmund Fostad i Botanisk hage i Oslo, råder folk til å la løvet bli liggende i hagen over vinteren. Det gir god næring til gress og jord, og løvet er et organisk materiale som bryter seg ned selv. Alle foto: Nina Hansen
LØV YOU: Overgartner Oddmund Fostad i Botanisk hage i Oslo, råder folk til å la løvet bli liggende i hagen over vinteren. Det gir god næring til gress og jord, og løvet er et organisk materiale som bryter seg ned selv. Alle foto: Nina HansenVis mer

Vinteren er i anmarsj. Om du ikke allerede har klargjort hagen for den hvite sesongen, så er det på tide å kaste seg rundt nå.

Det er på ingen måte for seint.

Ifølge overgartner Oddmund Fostad i Botanisk hage i Oslo, så er den mest utbredte feilen folk gjør å rake hagen fri for løv og «strigle» hagen til vinteren.

Med mindre løvet ligger i hauger på 10-15 centimeter, så kan du bare la det ligge over vinteren.

For det første synes de fleste av oss at det ikke er spesielt morsomt å rake løv, og dersom vi gjør det, så fjerner vi i tillegg nyttigsstoffer som jorda og gresset trenger.

- Løv er et av de fineste organiske materialene vi har. Løvet har mye næringsstoffer og tilfører jorda så mye at jeg vil si det nesten er det beste du kan ha i hagen din, sier Oddmund Fostad til Dagbladet.