Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Du har'n! - Nei, du har'n. Din ape!

Her er ukas søteste dyrevideo.

(Dagbladet): Lopper i blodet og mye energi som trenger utløp? Det har iallefall kattungen og apekatten i videoen over.

Om det er sisten eller «har'n» de leker vites ikke, men at de har det gøy både høyt og lavt er det ingen tvil om.

Ikke minst får du se at det er null problem å ha det utrolig morsomt arter i mellom.

En million Videoen fra Uganda som snart er sett av en million mennesker på Youtube, er lagt ut av A Dam Relief.

Ifølge Facebook-siden mener denne gruppa alle historiene i media om kidnapping, røvere, krig og ran, skaper et feil inntrykk av Uganda, og de jobber med å promotere landet for resten av verden.

Målet er å skape blest om Uganda ved blant annet å spre videoer på Youtube, Facebook og Twitter, og på den måten fremme bærekraftig turisme ved å vise at landet er levende, trygt og full av morsomme opplevelser.

Trodde elva ville forsvinne A Dam Relief er en videreføring av et videoprosjekt fra 2008 som het A Dam Shame.

Videoen var en hyllest fra kajakkfrelste til strykene som vil forsvinne i forbindelse  med byggingen av Silverback-demningen i Den hvite Nil ved Bujagali.

Men mens mange trodde elva var borte for godt, så er den der fortsatt. Det er også en ny og vakker innsjø som gjør det mulig med enda flere aktiviteter som tilbys av ulike raftingfirmaer i området, ifølge A Dam Relief.

«Kony 2012» Det er ikke bare rosenrødt i Uganda. For halvannen uke siden skrev Dagbladet om filmen «Kony 2012», som nå er sett av over 80 millioner mennesker.

Filmen er laget av den amerikanske aktivistgruppa Invisible Children, og tar for seg overgrep som Joseph Kony og geriljagruppen Herrens motstandshær (LRA) har begått i Uganda.

Den internasjonale straffedomstolen tok i 2005 ut tiltale mot Kony og flere medlemmer av Herrens motstandshær for krigsforbrytelser.

Ifølge NRK blir Joseph Kony i dag omtalt som planetens mest ettersøkte mann på grunn av den bestialske krigføringen han drev i Uganda for inntil få år siden.

Men videoen har også vært utsatt for kritikk. Blant annet forskningssjefen i Fafo, Morten Bøås, kritiserer filmen i VG nett og mener den er nok et «hvite mann skal redde afrikanerne»-konsept.

Ønsker turister Uganda på sin side ønsker turister velkommen til landet.

På landets stand på reisemessa World Travel Market (WTM) i London i november, var ikke minst aper en viktig del av promoteringen av landet.

Noen litt større enn den vesle søte i videoen over riktignok. Uganda er nemlig et av flere afrikanske land som markedsfører gorillasafari.

En tur mange har tatt allerede. Blant annet har Brad Pitt og Madonna vært og sett verdens største aper i deres rette element i Biwindi Impenetrable National Park.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media