NÆR KYSTEN: Hva med å starte dagen med en tur langs stranda og bruke ettermiddagen i skibakken? På under to timer kommer du deg fra solkysten og opp til Sierra Nevada, ikke langt fra Granada. Sierra Nevada har Europas sørligste skianlegg. I år har det falt rekordmye snø, og sesongen er forlenget til mai. Foto: RUBEN FABUEL
NÆR KYSTEN: Hva med å starte dagen med en tur langs stranda og bruke ettermiddagen i skibakken? På under to timer kommer du deg fra solkysten og opp til Sierra Nevada, ikke langt fra Granada. Sierra Nevada har Europas sørligste skianlegg. I år har det falt rekordmye snø, og sesongen er forlenget til mai. Foto: RUBEN FABUELVis mer

Du kan bare ta av deg skia og avslutte dagen med drinker på stranda

Større kontraster på noen få mil skal du lete lenge etter.

Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Starte dagen på stranda og suse ned bakkene på ski etter lunsj? Fullt mulig. Større kontraster på noen få mil enn i Andalucia skal du lete lenge etter.

Oppunder Sierra Nevada ligger det nå så mye snø at sesongen er forlenget til mai.

SOL OG VARME: Ennå ikke helt varmt i vannet, men sola tar. Du kan ha tærne i sand om morgenen og base i snø et par timer seinere. Her fra stranda Pedregalejo utenfor Malaga. Foto: NINA HANSEN
SOL OG VARME: Ennå ikke helt varmt i vannet, men sola tar. Du kan ha tærne i sand om morgenen og base i snø et par timer seinere. Her fra stranda Pedregalejo utenfor Malaga. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Europas sørligste skisted har også kveldskjøring. Lørdagskvelden kan du tilbringe i bakken før du tar barrunden, på skistedet eller kanskje på en flamencobar nede i Granada, en halv time unna.

To verdener Høyfjellet virker fjernt når flyet sirkler over Middelhavet før landing i Malaga.

- Vi fikk nesten sjokk over hvor kort det var å komme til fjellet. Fra kysten tok det oss en time og førti minutter, forteller Lars Martinsen (47).

Han og samboeren, Mona Kirkestuen (51), kjøpte nylig leilighet i nærheten av Nerja på kysten. For noen uker siden bestemte de seg for å prøve kombinasjonen kystliv og høyfjell.

- Vi ble positivt overrasket og har allerede bestemt oss for en ny tur, forteller Martinsen.

Mye for pengene Martinsen og samboeren bodde på femstjerners hotell med frokost for rundt fire hundre kroner natta pr person.

Stolheisen gikk rett utenfor hotellet. Lunsjen inntok de i bakken.

- Heller ikke det var dyrt. Og her snakker vi kelnere og hvite duker, forteller Martinsen.

Ukjente perler Den korteste avstanden mellom fjell og kyst er via Granada og ned til Salobreña, en sjarmerende og for mange ukjent strandby. Rundt Salobreña ligger en rekke småbyer, blant dem Nerja, og mange små hotellperler.

Mellom høyfjellet og kysten ligger Las Alpujarras, et fjellområde hvor du finner både garva fjellfolk og kunstnere.

Her kan du gå i fjellet, ri fra landsby til landsby eller bare vandre rundt mellom arabiskinspirerte hvite hus, før du setter nesa mot kysten og tar på deg shorts.

Er du ikke avhengig av skoleferien, får du tur-retur Malaga for under tusenlappen i mars og april.