Du kan bli syk av vanlig medisin

Fire av ti av den legemiddelsrelaterte sykdommen kunne vært unngått.

ETTERLYSER ENDRINGER: Norske eksperter er ikke sjokkert over at flere er blitt syke av medisinene som skulle gjøre dem friske. De etterlyser endring i systemene. Foto: COLOURBOX
ETTERLYSER ENDRINGER: Norske eksperter er ikke sjokkert over at flere er blitt syke av medisinene som skulle gjøre dem friske. De etterlyser endring i systemene. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To av ti svensker forteller at de har blitt syke i stedet for friske av medisiner, ifølge en helt fersk doktorgrad.

- Studien viser at legemiddelsrelatert sykdom er et folkehelseproblem som hele helsesektoren må jobbe for å unngå, sier Katja Hakkarinen, apoteker og forsker ved Sahlgrenske akademin, Gøteborgs universitet.

I sin doktorgrad fant hun ut at 19 prosent av den voksne, svenske befolkning rapporterte om sykdom som kan relateres til bruk av legemidler, skriver Dagens Medisin.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer