SUNT OG GODT: Nordisk hverdagsmat gir vekttap, senker blodtrykk og kolesterol og reduserer diabetesrisiko, viser ny forskning fra Københavns universitet. Foto: COLOURBOX
SUNT OG GODT: Nordisk hverdagsmat gir vekttap, senker blodtrykk og kolesterol og reduserer diabetesrisiko, viser ny forskning fra Københavns universitet. Foto: COLOURBOXVis mer

Du kan gå ned i vekt med vanlig norsk mat

- Har noen av de samme helsefremmende egenskapene som middelhavskosten.

(Dagbladet): Ny nordisk hverdagsmat gir vekttap, senker blodtrykk og kolesterol og reduserer diabetesrisiko, viser ny forskning fra Københavns universitet.

Kostholdet støtter seg på blant annet prinsipper om å spise flere lokalproduserte råvarer i sesong, som kål, bær, rotfrukter og urter, og mer fullkorn, fisk og skalldyr, samt mindre kjøtt, men av høyere kvalitet enn i gjennomsnittskosten.

- Målet med studien var å avklare om ny nordisk hverdagsmat har noen av de samme helsefremmende egenskapene som middelhavskosten, og det mener vi resultatene viser, sier lektor Thomas Meinert Larsen ved Københavns universitet.

Han er ansvarlig for Butiksprojektet, som studien er blitt døpt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn