Du kan holde hjernen frisk ved å være aktiv og nysgjerrig hele livet

Slik kan kognitiv svikt utsettes med mer enn ti år.

UTFORDRE HJERNEN: Finn noe du liker å gjøre, men ikke gro fast. Det er viktig å utfordre hjernen ved å lære nye ting og være nysgjerrig på ny kunnskap. Foto: COLOURBOX
UTFORDRE HJERNEN: Finn noe du liker å gjøre, men ikke gro fast. Det er viktig å utfordre hjernen ved å lære nye ting og være nysgjerrig på ny kunnskap. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kognitiv svikt, noe som kan være et forstadium til demens og alzheimer, kan utsettes med ti år eller mer ved å holde hjernen aktiv hele livet. Dette viser ny, amerikansk forskning publisert i JAMA Neurology denne uka.

- Utdanning og jobb synes å være de viktigste bidragsyterne for de ekstra åra med skarpt hode. Likevel bidro kognitive aktiviteter seinere i livet også med flere år med høyere kognitiv score, sier Prashanthi Vemuri, radiolog ved Mayo-klinikken i Minnesota, til Reuters Health. Hun er hovedforfatter av studien.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer