BARE I DUBAI: «Aladdin City» er inspirert av Tusen og en natts Aladdin, og de tre hovedtårnene skal illustrere oljelampa med den berømte ånden. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE
BARE I DUBAI: «Aladdin City» er inspirert av Tusen og en natts Aladdin, og de tre hovedtårnene skal illustrere oljelampa med den berømte ånden. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICEVis mer

Du kan ikke beskylde Dubai for å ligge på latsida, og nå skal de bygge «Aladdin City»

De tre tårnene illustrerer lampa med den berømte ånden.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Fra før har Dubai en rekke kunstige øyer, verdens høyeste bygning, og er som regel verdensmester i verdens største, lengste, høyeste og flotteste.

Også før jul var nok emiren Mohammed bin Rashid Al Maktoum relativt fornøyd, da Dubai danket ut både Cape Town, London og New York, og stakk av med prisen som verdens beste reisemål i «reiselivets Oscar», World Travel Awards 2014.

Men ingen kan beskylde Dubai for å ligge på latsida i å presentere nye prosjekter. For går det som emiratet planlegger, skal nok et byggeprosjekt litt utenom det vanlig få se dagens lys, skriver Daily Mail.

Nå kommer «Aladdin City».

Arabisk eventyr «Aladdin City» er som navnet røper inspirert av Tusen og en natts Aladdin, og de tre hovedtårnene skal illustrere oljelampa med den berømte ånden.

BO, BUTIKK OG PARKERING: «Aladdin City» skal blant annet inneholde butikker, hotell og parkering for 900 biler, og bygningsmassen vil strekke seg nesten en halv kilometer rundt Dubai-bukta. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE
BO, BUTIKK OG PARKERING: «Aladdin City» skal blant annet inneholde butikker, hotell og parkering for 900 biler, og bygningsmassen vil strekke seg nesten en halv kilometer rundt Dubai-bukta. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE Vis mer

Det høyeste av dem er på 34 etasjer. De to andre er på 26 og 25 etasjer, og bare i tårnene finner du 110 000 kvadratmeter.

Simbad Sjøfareren er også en av eventyrfigurene som ifølge The Telgraph, har gitt inspirasjon til byggeprosjektet.

Tilsammen blir det seks baser, og mellom dem skal det gå bruer som skinner av gull.

Også tårnene skal komme til å skinne i solnedgangen, om planene blir noe av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halv kilometer - Vi planlegger å starte arbeidet til neste år, og har kapital til å finansiere prosjektet, sier generaldirektør Hussain Nasser Lootah til Future of Dubai.

Prosjektet ble for første gang offentliggjort i april i fjor, men prislappen for planene er det fortsatt ikke sagt noe om.

At «Aladdin City» kommer til å ruve er det ingen tvil om. Området skal blant annet huse butikker, hotell og parkering for 900 biler, og bygningsmassen vil strekke seg nesten en halv kilometer rundt Dubai-bukta.

Område på innsiden av komplekset skal etter planen vernes. Dette venter på verdensarvstatus fra Unesco, fordi det med sine gamle fiskebåter opprettholder et snev av historie i den hypermoderne byen.

MULIG VERDENSARV: Område på innsiden av komplekset skal etter planen vernes fra utbyggingen, fordi det venter på verdensarvstatus fra Unesco. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE
MULIG VERDENSARV: Område på innsiden av komplekset skal etter planen vernes fra utbyggingen, fordi det venter på verdensarvstatus fra Unesco. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE Vis mer