Du kan ikke beskylde Dubai for å ligge på latsida, og nå skal de bygge «Aladdin City»

De tre tårnene illustrerer lampa med den berømte ånden.

BARE I DUBAI: «Aladdin City» er inspirert av Tusen og en natts Aladdin, og de tre hovedtårnene skal illustrere oljelampa med den berømte ånden. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE
BARE I DUBAI: «Aladdin City» er inspirert av Tusen og en natts Aladdin, og de tre hovedtårnene skal illustrere oljelampa med den berømte ånden. Illustrasjon: DUBAI MEDIA OFFICE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Fra før har Dubai en rekke kunstige øyer, verdens høyeste bygning, og er som regel verdensmester i verdens største, lengste, høyeste og flotteste.

Også før jul var nok emiren Mohammed bin Rashid Al Maktoum relativt fornøyd, da Dubai danket ut både Cape Town, London og New York, og stakk av med prisen som verdens beste reisemål i «reiselivets Oscar», World Travel Awards 2014.

Men ingen kan beskylde Dubai for å ligge på latsida i å presentere nye prosjekter. For går det som emiratet planlegger, skal nok et byggeprosjekt litt utenom det vanlig få se dagens lys, skriver Daily Mail.

Nå kommer «Aladdin City».

Arabisk eventyr «Aladdin City» er som navnet røper inspirert av Tusen og en natts Aladdin, og de tre hovedtårnene skal illustrere oljelampa med den berømte ånden.

Det høyeste av dem er på 34 etasjer. De to andre er på 26 og 25 etasjer, og bare i tårnene finner du 110 000 kvadratmeter.

Simbad Sjøfareren er også en av eventyrfigurene som ifølge The Telgraph, har gitt inspirasjon til byggeprosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.