Norgesferie:

Du kan kreve dobbel erstatning

De smarte får dobbel erstatning på forsikringen når uhellet er ute.

Sjekk inn: Ikke send verdisakene dine som innsjekket bagasje. Flyselskapene dekker bare en liten sum dersom bagasjen bli stjålet eller ødelagt. Foto: Odd Roar Lange
Sjekk inn: Ikke send verdisakene dine som innsjekket bagasje. Flyselskapene dekker bare en liten sum dersom bagasjen bli stjålet eller ødelagt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kamera som mistes i bakken, mobiltelefon som drukner i toalettet og PC som blir ødelagt fordi vinglasset faller over tastaturet. Dette kan gjøre ferieturen ekstra kostbar.

Og den dårlige nyheten: Det dekkes ikke av den ordinære reiseforsikringen din. I så fall må du sørge for en ekstra «ting-forsikring» som dekker disse gjenstandene. Som den du kanskje kjenner fra enkelte el-butikker.

Men det finnes noen smarte tips som gjør at du kan få det dobbelte igjen etter en skade på reisen.

Tyveri

Reiseforsikringen dekker tyveri, men bare dersom du har oppbevart utstyret på en trygg måte.

- En god reiseforsikring dekker mye, men er likevel ikke en «all-risk»-forsikring, sier Torbjørn Brandeggen, senior kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

- Det betyr at du ikke skal sjekke inn verdisaker som innsjekket bagasje under flyreisen.

Og du må heller ikke la verdisaker som lesebrett, mobiltelefon eller klokke ligge på stranda mens du tar en tur til strandbaren for et glass vin. Da har du ikke passet godt nok på, og må regne ved avslag eller avkorting, sier Cathrin Wester Kyrre, skadeleder i Europeiske Reiseforsikring.- Mens tyveri fra bobil eller hotellrom dekkes vanligvis. Her er det heller ikke krav om bruk av safe. Men vi dekker ikke tyveri av kontanter, sier Wester Kyrre videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.