Du kan spare 35 prosent på dette taxfree-trikset

Vent med å handle til du er i lufta.

KJØP OM BORD: Vi har sjekket prisene på flyenes ombord-butikker og sammenliknet med taxfreebutikken på OSL. I de fleste tilfellene er det billigere å handle i lufta. Foto: Travel Retail Norway/Per Ervland
KJØP OM BORD: Vi har sjekket prisene på flyenes ombord-butikker og sammenliknet med taxfreebutikken på OSL. I de fleste tilfellene er det billigere å handle i lufta. Foto: Travel Retail Norway/Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Haster du gjennom innsjekk og sikkerhetskontrollen for å få mest mulig tid på taxfreebutikken før flyavgang?

Det kan være du heller burde sjekke inn på en lounge og slappe av der, heller enn å shoppe rundt etter gode priser på flyplassen.

Les også: Her kan du spise og drikke så mye du vil - på OSL

Vi har sjekket prisene på alkoholholdige varer og parfyme- og hudpleieprodukter, og som du kan se av prisene nedenfor, kan det være mye penger å spare på å handle dette fra flyenes ombordbutikker.

Og desssuten: Du kan du bestille alt hjemmefra før avgang - og få det levert i flysetet på avreise eller hjemreise.

Les også: Snart kan du forhåndsbestille taxfreevarene på flyplassen

Ombord vs. på bakken Vi har sjekket prisene på noen utvalgte taxfreevarer i flyenes ombordbutikker og i taxfreebutikken i avgangshallen på Gardermoen.

Blant ombord-butikkene har vi i denne omgang sjekket prisene hos Airshoppen, som er taxfreetilbudet du får om du flyr med Thomas Cook Airlines (for Ving, Star Tour og Apollo), samt Holiday Taxfree, som er taxfreepartneren til blant andre Norwegian, SAS og veldig mange andre.

Det er Heinemann som driver taxfreebutikkene på Gardermoen, og vi har sjekket prisene på taxfreebutikken på avgang.

Les også: Se prisforskjellene på utenlandsfergene

Spar opptil 35 prosent! Som du kan se av prisene nedenfor, er taxfreebutikken på OSL dyrest eller blant de dyreste på alle produktene vi har prissjekket - unntatt ett.

FORSKJELLENE # 1: Her ser du hva du kan spare på å kjøpe alkohol på flyet fremfor taxfree-butikken på Gardermoen. Tabell. DINSIDE.NO
FORSKJELLENE # 1: Her ser du hva du kan spare på å kjøpe alkohol på flyet fremfor taxfree-butikken på Gardermoen. Tabell. DINSIDE.NO Vis mer

Vi finner de største besparelsene på alkoholvarene, men det er også jevnt over store besparelser på parfyme- og hudpleieproduktene.

Du kan for eksempel spare 35 prosent på å kjøpe Baileys-en i ombordbutikker i regi av Holiday Taxfree, i forhold til hva du må betale på Oslo Lufthavn.

Og du kan spare 30 prosent på å kjøpe Baron Otard og Jägermeister samme sted, fremfor på OSL.

Når det kommer til parfyme- og hudpleieprodukter kan du spare inntil 26 prosent om du handler på ombord-butikken i regi av Airshoppen, heller enn på avgangs-taxfree på OSL - som er tilfellet for Calvin Klein Eternity for Men.

Det er Holiday Taxfree som har de fleste rimeligste prisene på alkoholvarene vi har prissjekket, mens det er Airshoppen som har alle de rimeligste prisene på parfyme- og hudpleieprodukter.

Og altså: Heinemanns taxfree på OSL er dyrest på 12 av 13 produkter.
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her

FORSKJELLENE # 2: Og her er forskjellene på parfymenprisene oppe i lufta og nede på bakken. Tabell: DINSIDE.NO
FORSKJELLENE # 2: Og her er forskjellene på parfymenprisene oppe i lufta og nede på bakken. Tabell: DINSIDE.NO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer