NEI, IKKE KJØP TAXFREEVARENE HER: Det er billigere å handle i lufta. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NEI, IKKE KJØP TAXFREEVARENE HER: Det er billigere å handle i lufta. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Du kan spare opptil 30 prosent på å kjøpe taxfree-varene på riktig sted

Vi har sjekket prisene på bakken og på flyet.

Dinside Haster du gjennom innsjekk og sikkerhetskontrollen for å få mest mulig tid på taxfreebutikken før flyavgang?

Det kan være du heller burde sjekke inn på en lounge eller slappe av ved gaten, heller enn å shoppe rundt etter gode priser på flyplassen.

LES OGSÅ: Gjem verdisakene i sikkerhetskontrollen

Vi har sjekket prisene på alkoholholdige varer og parfyme- og hudpleieprodukter, og som du kan se av prisene i bildeserien til høyre, kan det være mye penger å spare på å handle dette fra flyenes ombordbutikker.

Og desssuten: Du kan du bestille alt hjemmefra før avgang - og få det levert i flysetet på avreise eller hjemreise.

Ombord versus på bakken Vi har sjekket prisene på noen utvalgte taxfreevarer i flyenes ombordbutikker og i taxfreebutikken i avgangshallen på Oslo Lufthavn.

Blant ombord-butikkene har vi i denne omgang sjekket prisene hos Airshoppen, som er taxfreetilbudet du får om du flyr med Thomas Cook Airlines (for Ving, Star Tour og Apollo), samt Holiday Taxfree, som er taxfreepartneren til blant andre Norwegian, SAS og flere andre.

Det er Heinemann som driver taxfreebutikkene på Gardermoen, og vi har sjekket prisene på taxfreebutikken på avgang.

LES OGSÅ: Derfor må du vise boardingkortet i taxfreebutikken

Spar opptil 30 prosent! Som du kan se av prisene, er taxfreebutikken på Oslo Lufthavn dyrest eller blant de dyreste på alle produktene vi har prissjekket - unntatt ett.

Jevnt over er det mest å spare på å handle parfyme- og kroppspleieproduktene på riktig sted, men det er også store besparelser på alkohol. Når det kommer til parfyme- og hudpleieprodukter kan du spare inntil 27 prosent om du handler på ombord-butikken i regi av Airshoppen, heller enn på avgangs-taxfree på OSL - som er tilfellet for Calvin Klein Eternity for Men. For øvrig er det mellom 7 og 17 prosent billigere i lufta kontra på flyplassen, for alle parfyme- og kropppleieproduktene vi har prissjekket. Det er imidlertid på alkohol vi finner den aller største besparelsen: Du kan spare 30 prosent på å kjøpe cognacen i ombordbutikker i regi av Holiday Taxfree, i forhold til hva du må betale på Oslo Lufthavn. Det er Airshoppen som har de fleste rimeligste prisene. Og altså: Heinemanns taxfree på OSL er dyrest på 12 av 13 produkter.
LES OGSÅ: Enda mer selvbetjening på flyplassen

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside: Les her