Du kan spare penger på å bestille ferien midt på natta

Her er 30 tips som kan gjøre ferien din billigere.

FERIEDRØM: Mange planlegger ferie til varmere strøk nå om vinteren. Her kaster Kristine Stetzer og Julie Henriksen fra Tønsberg seg ut i havet fra Rethymnon-stranda. Foto: JOHN T. PEDERSEN
FERIEDRØM: Mange planlegger ferie til varmere strøk nå om vinteren. Her kaster Kristine Stetzer og Julie Henriksen fra Tønsberg seg ut i havet fra Rethymnon-stranda. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/Expressen): Er du av typen som har is i magen mens du har sol i blikket, kan du spare store feriepenger.

Men god planlegging kan også gjøre ferien din rimeligere.

Her er 30 tips til en billigere ferie, samlet av Dagbladets svenske samarbeidsavis Expressen:

1. Dra utenfor høysesongenReiser i skoleferien er som regel de dyreste. Unngå høstferien og juleferien, og reis i første halvdel av desember eller den siste halvdelen av januar i stedet.

2. Reis midt i ukaDe fleste velger å reise på helgetur fra torsdag til søndag, eller ukereise fra helg til helg. Det betyr at det er dyrere å reise da, så velg heller andre dager om du har mulighet til det.

3. Velg riktig kortMange flyselskap, for eksempel Ryanair, tar en avgift for alle kort, bortsett fra noen electron-kort. Skaff deg et sånt om du reiser med lavprisfly mer enn et par ganger i året.

4. Reis fra et annet stedDersom du reiser bort under vinterferien, som faller på ulike tidspunkt rundt i landet, kan du reise billigere fra en flyplass med en annen vinterferieuke.

5. Bestill når det er billigstCharterselskapene har ofte rabatter om du bestiller tidlig. Utnytt det om du allerede vet hvor du vil reise. Statistikk vider at vanlige billetter er rimeligst fire til seks uker før avreise, om du ikke skal reise i høysesongen - da bør du bestille tidligere. I lavsesongen kan du innimellom finne billige billetter i siste liten. Spesielt om været er bra her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer