GLAD I JOBBEN: Kjell Erik Aure har vært i ny stilling ved Statens Barnehus siden februar. Han trives godt og ser for seg at det vil være mulig for ham å jobbe lenge før han går av med pensjon. Foto: Bjørn Langsem
GLAD I JOBBEN: Kjell Erik Aure har vært i ny stilling ved Statens Barnehus siden februar. Han trives godt og ser for seg at det vil være mulig for ham å jobbe lenge før han går av med pensjon. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Du kan tape tusener i pensjon - disse tre grepene sikrer alderdommen

- Kommer det masse barnebarn, er det nok fristende å gå av tidlig. Men økonomien betyr jo mye, det er ikke tvil om det, sier sykepleier og terapeut Kjell Erik Aure. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Hvis helsa holder, kan jeg nok fortsette ganske lenge i denne jobben jeg har nå. Jeg har spennende arbeidsoppgaver og trives godt på arbeidsplassen, sier han.

48-åringen er utdannet sykepleier og har jobbet som kognitiv terapeut ved Statens Barnehus siden februar. Tidligere har han jobbet 14 år som kognitiv terapeut i Rygge kommune og sju år på sykehus. Trebarnsfaren gikk ned i halv stilling i ett år på grunn av barn, men har ellers vært i full jobb i offentlig sektor hele tida.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har reflektert så mye over pensjon så langt. Jeg har vel tenkt at det offentlige er et trygt sted å være i yrkeskarrieren - og også etter at man slutter i jobb. Men jeg ser jo at det kan være lurt å planlegge litt, sier Aune.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn