Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Du kjøper ikke flybilletter når de er billigst

Er også lurt å planlegge når du skal bestille reise.

KJØPER DYRT: Hege K. Bergsløkken, leder for internettreisebyrået Travellink Norge, mener kundene faktisk ikke bestiller når flybillettene er billigst. Foto: COLOURBOX
KJØPER DYRT: Hege K. Bergsløkken, leder for internettreisebyrået Travellink Norge, mener kundene faktisk ikke bestiller når flybillettene er billigst. Foto: COLOURBOX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): - Snittprisen på flybilletter er jevnt over lavere både torsdag og fredag kontra mandag og tirsdag, sier Hege K. Bergsløkken, leder for internettreisebyrået Travellink Norge

Hun mener at kundene faktisk ikke bestiller når flybillettene er billigst.

- Planlegg I undersøkelsen som er basert på byråets egne tall for alle nordiske land de siste tre årene, ser det ut som at det i snitt er billigst å bestille innenriks på torsdager og utenlandsreiser på fredager.

Men folk planlegger ofte i helgene, og bestiller mandag eller tirsdag, noe som også bekreftes av Berg-Hansen reisebyrå/Lavprisfly.no.

- Derfor sier vi at det kan være lurt å planlegge også når du skal bestille reisen din, ikke bare når du skal på ferie, sier Bergsløkken.

Ikke vent - Om høsten kommer kampanjene, men det er ikke nødvendigvis slik at kampanjeprisen er rimeligere enn den du hadde fått om du bestilte i juli, da det er mange billige billetter tilgjengelig, forklarer Bergsløkken.

- BILLIGERE MANDAGER OG TIRSDAGER: Reisebyrået Travellink har analysert sine data fra de tre siste årene, og sier på basis av det at det er billigere å bestille reisen på en mandag eller en tirsdag, og dyrest torsdag og fredag. Fotomontasje: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
- BILLIGERE MANDAGER OG TIRSDAGER: Reisebyrået Travellink har analysert sine data fra de tre siste årene, og sier på basis av det at det er billigere å bestille reisen på en mandag eller en tirsdag, og dyrest torsdag og fredag. Fotomontasje: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer

Hun presiserer at selv om snittprisene er lavere på torsdager eller fredager enn de er på mandager eller tirsdager, så er det ikke alltid slik at det vil være lurt å vente på «bedre tider».

- Hvis du har en rute som går én gang om dagen, som for eksempel til New York, er ikke kapasiteten så stor, og flyet fylles fort opp. Da kan det være lurt å bestille så tidlig som mulig, sier Bergsløkken.

Men hvis det er en strekning hvor det er mange flyselskaper som konkurrerer, kan du tenke deg litt mer om.

- Hvis det kommer til en måned før avreise, og det er mange ledige seter, vil flyselskapene prøve å begynne å kvitte seg med billetter, og setter ned prisene, hevder hun.

Tilbud og etterspørsel Bergsløkken hevder at flyselskapene utnytter forbrukernes bestillingsvaner i prissettingen.

- At de styrer pris basert på tilbud og etterspørsel, er ganske klart, sier hun til Dinside.

På spørsmål fra Dinside om de setter prisene opp på mandager og ned mot slutten av arbeidsuka, svarer både SAS og Norwegian at dette ikke er noe de kjenner seg igjen i, men de bekrefter at prisene styres av tilbud og etterspørsel.

- Styring av priser er i seg selv en liten vitenskap i en flybransje hvor marginer er små og vi har et reisende publikum som forventer at flybilletter ikke behøver å koste noe særlig, sier informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen til Dinside.

Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, sier at noen ganger kan det være slik at prisene justeres opp på tirsdag andre ganger på torsdag, og at det avhenger av tilbud og etterspørsel.

Har ikke tall - Vi har ingen statistikk for når det er billigst å kjøpe billetter, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i reisebyrået Ticket.

Hun råder deg til å slå til med en gang du finner et godt tilbud, og ikke vente til «riktig» ukedag.

- Det er nesten umulig å si noe som vil være gyldig for flybilletter generelt. Rule of thumb er å være ute i god tid, da er det flest billige billetter tilgjengelig, og å velge litt utradisjonelle reisedager/-tidspunkter, sier Terje Berge, visepresident i Finn.no/reise.

Heller ikke han har statistikk på hvilken ukedag det er billigst å kjøpe flybilletter.

Dumt å vente Anette Maltun Koefoed, kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen reisebyrå, mener at billettene generelt er billigst når de legges ut på markedet.

- Det er dumt å vente, for da kan prisen være endret eller billetten borte. De billigste billettene går først, og det er dessverre ikke sånn at det blir billigere jo nærmere avreise man kommer, snarere tvert i mot, sier Ellen Wolff Andresen.

Hun tipser reisende om også å kjøpe minst sju dager før på innenriks.

- Venter du til tre dager før går prisen opp, sier Maltun Koefoed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling