Du klarer neppe å gjette hvor denne luksusbilen kommer fra

- Designet viser bilmerkets evne til å overraske.

LUKSUS: K9 er Kias første bakhjulsdrevne sedan, og den skal overraske med sine gode kjøreegenskaper og avansert teknologi. Foto: Kia
LUKSUS: K9 er Kias første bakhjulsdrevne sedan, og den skal overraske med sine gode kjøreegenskaper og avansert teknologi. Foto: KiaVis mer

Følg Dagbladet Bil på Facebook!

(Dagbladet): At koreanske bilmerker er på offensiven, er det lite tvil om. Her hjemme har både Hyundai og Kia kapret markedsandeler de siste årene, og modellutvalget er mer spennende enn noen gang.

Likevel er Kia kanskje ikke merket du først og fremst forbinder med store, luksuriøse prestisjebiler med bakhjulsdrift?

FLAGGSKIP: Kia K9 vil bli merkets flaggskip. Foto: Kia
FLAGGSKIP: Kia K9 vil bli merkets flaggskip. Foto: Kia Vis mer

Deres nye flaggskip K9 setter en ny standard i Kia-verdenen, og kompletterer K-serien som fra før består av K5 (Optima) og K7 (Cadenza).

Bakhjulsdrift - K9 er vår første bakhjulsdrevne sedan, og er designet uten kompromiss. Den vil sette en ny standard i sin klasse, og designet er nok en demonstrasjon på vårt merkes evne til å overraske, sier Soon-Nam Lee, markedsdirektør for eksport i Kia.

Men hvorfor et så kjipt navn på en flott bil?

Det har sine grunner. Bokstaven «K» refererer ikke bare til Kia og hjemlandet Korea, men også til det greske ordet «Kratos», som betyr kraftig og dominant, samt det engelske ordet «Kinetic«, som betyr aktiv og dynamisk.

DIREKTØRBIL: Bakhjulsdrift, sterke motorer og avansert teknologi. K9 blir fabrikkens direktørbil. Foto: Kia
DIREKTØRBIL: Bakhjulsdrift, sterke motorer og avansert teknologi. K9 blir fabrikkens direktørbil. Foto: Kia Vis mer

Men det er slettes ikke sikkert K9 vil bære det navnet når den introduseres på andre markeder senere i år opplyser Kia.

Kanskje til Norge Når, eller om den i det hele tatt kommer til Norge, er fortsatt usikkert.

- Kia har uttalt at de vil introdusere K9 over hele verden, men når en eventuell lansering i Norge vil finne sted vet vi ikke ennå. Derfor er det også veldig vanskelig å si noe om hva den eventuelt vil koste, sier Mette Simonsen Sauge, informasjonsansvarlig i Kia Bil Norge AS.