Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Du kommer ikke lenger unna hverdagen med fly i to timer

Resepsjonistene smiler og lesper velvillig på engelsk.

FRANSKE FØLELSER: Hver etasje har forskjellige farger i det fancy pariserhotellet La Belle Juliette. Her er det lett å la seg forføre.
FRANSKE FØLELSER: Hver etasje har forskjellige farger i det fancy pariserhotellet La Belle Juliette. Her er det lett å la seg forføre. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

«Please sit in the lounge,» gjentar resepsjonisten i den bitte lille resepsjonen på La Belle Juliette, et av de nyeste boutique-hotellene i Paris.

Også et av de stiligste hvis du er glad i rå fargekombinasjoner samt elegante resepsjonister med store smil og lespende velvillig engelsk.

Vi velger å henge ved resepsjonen mens vi venter på nøkkelen.

«Superior room» Resepsjonisten er snart på plass igjen, etter en tur bak gardinen ved siden av resepsjonsdisken, og presenterer kortnøkkelen til et standard rom som skulle den vært av det skjøreste porselen.

«But I ordered a superior room,» smiler jeg.

«Ohhhh, sorry, so sorry. Please sit in the lounge.»

Etasjene har forskjellige fargekombinasjoner.

Vi havner i øverste etasje hvor rommene har pompøse gardiner i lime, dyprøde sengetepper, gullfargede fliser på badet, og tapet med sølvbomber på toalettet.

Små rom, store senger Rommene er små, men senga er stor og deilig, badet er praktisk, fargene funker (tro det eller ei) og beliggenheten på hotellet er suveren.

Vi er i en av de hyggeligste gatene i Paris, på venstre bredd, med små utsøkte butikker, joggeavstand til Luxembourghagen og en fantastisk lokal bistro (hvor vi var de eneste turistene) 50 meter lenger nede i gata.

Vi er ikke bare i Paris. Vi er plassert i en fransk film - med lounge.

Dekadent er et ord som renner en i hu, men oh la la, så frekt elegant.

Dette er garantert så langt unna hverdagen man kan komme i løpet av en to timers flytur.

Oppstyltet service Ok, frokosten var i kke all verden, servicen litt oppstyltet, men vi ville ikke vært opplevelsen foruten.

Selv om hotellet kanskje passer best for kvinner, og menn som enten er svært begeistret for kvinnen de reiser sammen med - eller har god kontakt med de feminine sidene av seg selv.

Med et delikat lite spa, basseng i kjelleren og en pris på 230 euro i en av verdens dyreste hotellbyer lar vi oss lett forføre.

Sosieteten Den vakre Juliette var for øvrig en kjent parisisk sosietetskvinne, født i 1777, kjent for sin sans for litteratur og politikk, sine elskere, og sin store omgangskrets.

Du finner små artige kunstverk til minne om henne rundt omkring på hotellet.

Bonne nuit - god natt!

POMPØST: Rommene er pompøse. Badet hadde gullfliser og tapet med sølvbomber.
POMPØST: Rommene er pompøse. Badet hadde gullfliser og tapet med sølvbomber. Vis mer