Mange foretrekker at sjokoladen er kald, og velger å oppbevare den i frysen eller i kjøleskapet. Bør du egentlig gjøre det?
- Ideelt sett anbefaler vi ikke å oppbevare sjokolade i kjøleskapet, forklarer produktsjef Espen Andre Meland ved Minde Sjokolade (Brynhildgruppen).
Produktsjefen understreker at oppbevaring av sjokolade i kjøleskapet ikke vil ødelegge smaksopplevelsen, men at anbefalingen er å oppbevare sjokolade i cirka 20 graders romtemperatur.
Det som skjer når sjokolade oppbevares i kjøleskapet er ifølge Bengt Dahlberg ved Geiranger Sjokolade at kakaosmørets fett og sukkerkrystaller dras mot utsiden og danner et grå-/hvitaktig ytre.
- I tillegg vil smaken dempes, og hindres fra å «blomstre» fullt.
Sjokolade bør nytes temperert
Også Stine Woxman fra Den Lille Sjokoladefabrikken understreker at sjokolade skal ikke oppbevares i kjøleskap.
- Aromastoffene på kakaoen og eventuelt fyll eller fondanter som er i konfekt og sjokolade kommer mye mer frem i munnhulen når det er romtemperert.
- Sjokolade er som vin, den skal ikke bare puttes i munn og svelges raskt, men den skal ligge i munnhulen og nytes.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger