AO NANG: Selve Ao Nang er en pulserende liten by, bystranda ligger rett nedenfor hovedgata. Foto: TORILD MOLAND
AO NANG: Selve Ao Nang er en pulserende liten by, bystranda ligger rett nedenfor hovedgata. Foto: TORILD MOLANDVis mer

Du må gjerne ligge i sola her på bystranda i Ao Nang, men de fleste velger å gjøre noe helt annet

Dette er Ao Nangs tre beste utflukter.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

AO NANG (Magasinet Reiselyst): Ao Nang er hjertet i Krabi-provinsen på fastlandet sør for Phuket.

Dette er et av Thailands aller mest populære områder, med et stort tilbud av aktiviteter. Her kan både barnefamilier og romantiske kjærestepar trives.

FOUR ISLANDS: En halv time utenfor Ao Nang ligger fire vakre øyer i en klynge - Koh Poda, Chicken Island, Tup Island og Koh See. Foto: TORILD MOLAND
FOUR ISLANDS: En halv time utenfor Ao Nang ligger fire vakre øyer i en klynge - Koh Poda, Chicken Island, Tup Island og Koh See. Foto: TORILD MOLAND Vis mer

Selve Ao Nang er en pulserende liten by med en lang strandpromenade der det er butikker, restauranter, barer og et yrende liv.

Bystranda ligger rett nedenfor hovedgata, og selv om du gjerne kan ligge her og sole deg om dagen, velger de fleste heller å dra på utflukter til de mange flotte øyene rett utenfor.
 
Eller du kan velge en lærerik dag ved å besøke et tempel, en lokal skole eller ri på elefanter. Uansett hva du måtte ønske - det finnes garantert en utflukt i Ao Nang.

Ao Nangs tre beste utflukter:
Four Islands En halv time utenfor Ao Nang ligger fire vakre øyer i en klynge - Koh Poda, Chicken Island, Tup Island og Koh See.

Ved lavvann kan du gå tørrskodd på en sandbanke fra Tup Island over til to av naboøyene, et bilde så vakkert at det preger mangt et postkort fra Thailand.

TIGER CAVE TEMPLE: Et av de mest kjente templene i Thailand, ikke minst på grunn av de 1237 trappetrinnene du må bestige for å komme opp til buddhastatuen på toppen. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
TIGER CAVE TEMPLE: Et av de mest kjente templene i Thailand, ikke minst på grunn av de 1237 trappetrinnene du må bestige for å komme opp til buddhastatuen på toppen. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

NB: Lei en longtailbåt for en hel dag, det koster rundt 2500 bath, cirka 500 kroner, for fire personer. Start gjerne ytterst med Chicken Island, dit kommer det ikke så mange andre. Heldagstur.

Tiger Cave Temple Tiger Cave Temple - Wat Tham Sua -  er et av de mest kjente templene i Thailand, ikke minst på grunn av de 1237 trappetrinnene du må bestige for å komme opp til buddhastatuen på toppen.
 
NB: Pris inkludert lunsj: 350 kroner for voksne og 160 kroner for barn med Apollo. Heldagstur. Tilsvarende turer kan bestilles fra de fleste lokale operatører i byen. Du kan også ta en taxi til tempelet. Da tar besøket bare noen timer.

Thailandsk kulturtur Det ligger stor glede i å gi. Denne turen starter klokka 06.30 om morgenen, med besøk på det lokale markedet i Krabi.

Her handler du gjerne inn gaver og mat som du seinere donerer til munkene, før det er dimsum-frokost på en lokal restaurant. Deretter er det besøk på en skole utenfor byen. En herlig dag fylt med kultur og nye inntrykk.

NB: Dette er en av Krabispesialistens beste turer. Koster cirka 350 kroner for voksne, 210 kroner for barn. Lang halvdagstur, tilbake rundt klokka 14.00.

KULTURTUR: En herlig dag fylt med kultur og nye inntrykk. Foto: RONNY FRIMANN
KULTURTUR: En herlig dag fylt med kultur og nye inntrykk. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer