Du må kanskje slite litt for å få tak i dette kjøttet

Men Brimi forsikrer at det er bryet verdt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

To fine og like store laksefileter ligger klare på kjøkkenbenken på Vianvang.

Arne Brimi er i gang med å skjære striper i laksekjøttet, for så å fylle på med en god blanding av mør, smørsurret sjalottløk og fennikel.

Rikelig med dill drysses over begge filetene, som legges med kjøttsiden mot hverandre og blir knyttet sammen med litt hyssing.

- Jeg har døpt denne fiskeretten «dobbel laks i ovn». Den smaker fenomenalt, og det er vanskelig å bomme på denne oppskriften, sier Brimi, i konsentrert arbeid mellom store gryter og masse damp, mens vårsola skinner utenfor kjøkkenvinduene.

Lett å lage Laksen forsvinner inn i 200 grader varm ovn en halv times tid.

- Smøret renner av laksen underveis i stekingen, men det gir god smak og er med på å kvalitetssikre varmen. Dette er en robust rett som også tåler å stå litt i varmeskap før servering, sier Brimi.

Laks er lett å like og lett å lage. For mange er god norsk laks blitt både hverdagsmat og festmat. Arne Brimi er opptatt av konflikten mellom norsk laksenæring og den truede villaksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.