Du må sitte veldig nærme for å se UHD-kvaliteten

Forskjell på fargene, ikke oppløsningen.

FORSKJELL? En tilreisende japaner studerer UHD-TV på CES-messen i Las Vegas. Foto: AFP/SCANPIX NTB
FORSKJELL? En tilreisende japaner studerer UHD-TV på CES-messen i Las Vegas. Foto: AFP/SCANPIX NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: 2015 er neppe året det kommer banebrytende teknologi. Men trender som allerede er med oss vil forsterke seg, og mye av det som i dag bare blir omfavnet en liten gruppe kan komme til å bli folkeeie.

Det mener i hvert fall bransjen, som samlet journalister fra hele verden på Malta i helga for å fortelle hva vi få se på IFA-messen i Berlin i begynnelsen av september.

Er du klar for enda en disk? Likevel er det ikke gitt at det går som bransjen håper.

Den uavhengige analytikeren Paul Gray fra det britiske konsulentselskapet IHS undret seg for eksempel over at mens Blu-ray og DVD nærmest har forsvunnet fra hyllene, så girer bransjen opp til å levere et nytt format på disk: UHD Blu-ray.

Vist fram av Panasonic: Den første 4K Blu-ray spilleren

Samtidig er det lite som tyder på at folk har nok båndbredde til å motta UHD eller 4K-materiale via nettet. Netflix har så vidt begynt, men ellers er det svært lite materiale i bedre kvalitet enn standard HD (1080p) å se der ute.

Om forbrukerne er klare for enda et nytt diskformat gjenstår å se. Det samme gjelder strømmet innhold i slik kvalitet fra nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.