Du orker 20 prosent mer

Med riktig musikk når du trener.

YT MER: - Ifølge studier kan musikk til trening øke yteevnen med rundt 20 prosent,  sier Audun Myskja, overlege og spesialist i nevrologisk musikkterapi. Foto: Crestock
YT MER: - Ifølge studier kan musikk til trening øke yteevnen med rundt 20 prosent, sier Audun Myskja, overlege og spesialist i nevrologisk musikkterapi. Foto: Crestock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om du synes at det er tøft og trått å trene, sliter med å holde ut eller prestere så mye som du kunne ønske og har et håp om å bygge bikinikroppen til sommeren, kan det hjelpe å ta en titt på spillelisten din.

Om du ikke er vant til å trene med musikk på øret, bør du definitivt revurdere dette.

Ifølge Audun Myskja, overlege og spesialist i nevrologisk musikkterapi, vil du kunne prestere uhyre mye mer hvis du lytter til god musikk når du er på trening.

- Ifølge studier kan musikk til trening øke yteevnen med rundt 20 prosent, opplyser Myskja til Kvinneguiden.no.

Gjør trening mer lystbetont Legen mener at riktig treningsmusikk har en god puls som verken er for langsom eller for oppjaget, og som gir et "løft" som hjelper deg å yte bedre.

- Det er lurt å eksperimentere med ulike typer musikk. Enkelte har faktisk funnet at klassiske stykker gir dem best støtte til å yte mer under trening, sier han.

Myskja har blant annet et doktorgradsprosjekt i musikk på sykehjem, leder nasjonalt treningsprosjekt for Parkinsons-pasienter og er fagveileder for Nasjonalt senter for kultur og helse. Han har erfart at musikk kan stimulere og gi bedre ytelse, gi ro og avstressing, og også kan hjelpe oss til å endre negative tanker og følelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer