PENSJONSSPARING: Altfor mange tenker ikke på hva de vil ha behov for når de trer ut av arbeidslivet og sparer ikke til egen pensjon. For mange kan det føre til betydelig nedgang i inntekten. Foto: NTB Scanpix
PENSJONSSPARING: Altfor mange tenker ikke på hva de vil ha behov for når de trer ut av arbeidslivet og sparer ikke til egen pensjon. For mange kan det føre til betydelig nedgang i inntekten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Du risikerer å bli en pensjonist-taper

Sjekk om du må spare!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvis du baserer deg bare på pensjonen du får fra arbeidsgiver og folketrygden kan du vente deg en betydelig redusert inntekt, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

- VI ER NOK LITT NAIVE TAR DET ROLIG: Chandriha Madsen (32) og Tove Elisabeth Isachsen (53) har ikke begynt å tenke noe særlig på pensjon ennå. Foto: Tomm W. ChristiansenChandriha Madsen (32) og Tove Elisabeth Isachsen (53) synes pensjon er vanskelig og vil helst ikke tenke for mye på framtida.- Pensjonsreglene er rett og slett umulig å forstå. Jeg har lest mye om pensjon i avisene, likevel blir jeg bare forvirret. Det virker ikke engang som om ekspertene vet hva de snakker om, sier Isachsen.Ingen av dem vet hva de ligger an til å få utbetalt i pensjon. De har ikke bestemt seg for om de skal spare ved siden av for sikkerhets skyld.- Nå kommer konfirmasjonen til datteren min først, og så får jeg se etter hvert. Vi er nok mange som er litt naive og regner med at samfunnet tar vare på oss. - Ellers så kan jeg jo håpe på at jeg vinner i Lotto, sier Madsen.- Jeg er jo adskillig eldre, men jeg har hus og har nedbetalt gjeld. Dessuten har jeg en mann, så det ordner seg nok, sier Isachsen.

En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for DNB viser at hele 30 prosent er enig i utsagnet: «Min arbeidsgiver sørger for min pensjonssparing, så jeg slipper å bry meg med dette».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn