- Du risikerer å dele rom med en fremmed, men ikke aksepter å dele seng

Her er dine rettigheter i ferien.

IKKE SLIK: Ved kjøp av uspesifisert reise kan du risikere å måtte dele rom med en fremmed. Ifølge Dagbladets reiseekspert skal du imidlertid ikke akseptere å måtte dele seng med noen andre. Illustrasjonsfoto: COLORBOX
IKKE SLIK: Ved kjøp av uspesifisert reise kan du risikere å måtte dele rom med en fremmed. Ifølge Dagbladets reiseekspert skal du imidlertid ikke akseptere å måtte dele seng med noen andre. Illustrasjonsfoto: COLORBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): • Send inn spørsmål til Dagbladets reiseeksperter.

Nordmenn reiser som aldri før, og som Dagbladet tidligere har skrevet kommer rekordmange 820 000 nordmenn til å dra på charterferie til sommeren.

I denne saken svarer Dagbladets reiseekspert, Elise Marie Korsvik fra Forbrukerrådet, på hvilke rettigheter du har i tolv tenkte situasjoner som kan oppstå på reisen - og som alle er problemstillinger som dukker opp i Pakkereisenemnda hvert eneste år.

For hva har du egentlig krav på?

1. Hotellet er fullbooket Det er ingen ledige rom på hotellet du skal bo på, og du blir plassert på hotell lenger unna stranda og uten balkong som du opprinnelig hadde bestillt.

- Dersom det har skjedd en overbooking, skal arrangør tilby deg et annet hotell på tilsvarende eller bedre vilkår, sier Korsvik.

Om du ikke får det du har bestilt, enten det er hotell, balkong, aircondition et cetera, vil du ha rettigheter etter pakkereiseloven:

- Hvis feilen ikke blir rettet opp, vil du reisende ha krav på et forholdsmessig prisavslag. I ytterste konsekvens så kan du ha krav på heving av reisen, sier Dagbladets reiseekspert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer