Du risikerer å møte minigriser, miniatyrhester og aper på flyet

Men bare hvis de gir eieren følelsesmessig støtte.

FLYGRISER: Du må ikke bli overrasket om du møter en liten gris på flyet i framtida. I alle fall ikke om du er i USA. De vietnamesiske hengebuksvinene på bildet brukes ikke som servicedyr. De heter Erna og Willy, og bor i dyreparken i Berlin. Foto: BRITTA PEDERSEN/AFP/NTB SCANPIX
FLYGRISER: Du må ikke bli overrasket om du møter en liten gris på flyet i framtida. I alle fall ikke om du er i USA. De vietnamesiske hengebuksvinene på bildet brukes ikke som servicedyr. De heter Erna og Willy, og bor i dyreparken i Berlin. Foto: BRITTA PEDERSEN/AFP/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Du må ikke bli overrasket om du møter en liten gris på flyet i framtida, eller en miniatyrhest eller apekatt for den saks skyld. I alle fall ikke om du er i USA.

Det kan nemlig hende at minigriser vil bli tillatt om bord på flyet i Statene hvis dyret gir eieren «følelsesmessig støtte».

Det kommer fram i et utkast til en ny brukerhåndbok om funksjonshemmede om bord på fly, utarbeidet av transportdepartementet (DOT) i USA, skriver Cnsnews.com.

Hindre diskriminering Forslaget er utarbeidet for å hindre diskriminering av mennesker med nedsatt funksjonsevne når de skal ut å fly, og går det igjennom vil det bli mulig å ha med blant annet griser om bord hvis de fungerer som en terapeutisk følgesvenn.

Noen dyr vil det ikke være lov å ha med, som ildere, gnagere, edderkopper, slanger og andre krypdyr.

Miniatyrhester og aper derimot, er ifølge Cnsnews.com beskrevet som vanlige servicedyr som vil kunne få bli med inn i kabinen.

Forslaget er ute på offentlige høring fram til starten av oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer