KVELDSÅPENT: Uansett når du velger å komme, møter du vekslende type musikk i bassenget, alt fra klassisk til elektronika. Foto: Liquidroom
KVELDSÅPENT: Uansett når du velger å komme, møter du vekslende type musikk i bassenget, alt fra klassisk til elektronika. Foto: LiquidroomVis mer

Du skal ikke være redd for nakne kropper for å gå inn hit

Forvandles til konsertscene med livemusikk om kvelden.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): REISETIPSET.

- Å jeg gleder meg sånn. Jeg har fått dette i gave av min mann.

Damen i garderoben bare må dele forventningen med dem rundt seg før hun plukker opp plastposen sin, tar på den medbrakte badekåpa og forsvinner inn i en verden av våte og tørre badstuer, bassenger og hvalmusikk under vann.

LIQUIDROM: Under to hundre kroner koster inngangsbilletten til dette badet midt i Berlin. Da er det vakre anlegget i glass, tre, stein og betong ditt for to timer. Foto: LIQUIDROM
LIQUIDROM: Under to hundre kroner koster inngangsbilletten til dette badet midt i Berlin. Da er det vakre anlegget i glass, tre, stein og betong ditt for to timer. Foto: LIQUIDROM Vis mer

En time seinere ligger hun med lukkede øyne på en solseng i baren med et halvfullt champagneglass i hånda.

Under to hundre kroner koster inngangsbilletten til Liquidrom midt i Berlin. Da er det vakre anlegget i glass, tre, stein og betong ditt for to timer.

Utsikt mot parken Legger du til noen hundrelapper, kan du være der hele dagen, eller bli hentet i baren og ført inn på et behagelig rom for en massasje.

Noen av gjestene ser ut til å tilbringe dagen liggende foran panoramavinduene ut mot atriet, der et basseng venter dem som liker kontrasten mellom kald vinterluft og varmt vann. Eller å rulle seg i snøen.

Fra baren ser man opp på vakre trær i parken rundt - men også rett inn i en av badstuene, hvor tyskerne blander menn og kvinner og ikke er så opptatt av påkledning.

Du skal i det hele tatt ikke være redd for nakne kropper for å nærme deg badeanlegget.

Men i velværebassenget, der folk duver i saltvann under et lavt hvelvet tak mens de lytter til musikk under vann, er badetøy påkrevet.

Blir til konsertscene om kvelden Også utover kvelden, når Liquidrom forvandles fra hverdagsspa til konsertscene med livemusikk på bassengkanten.

Badeanlegget i Kreuzberg holder åpnet til over midnatt i helgene.

Uansett når du velger å komme, møter du vekslende type musikk i bassenger, alt fra klassisk til elektronika.

Ligger du på ryggen i vannet og ser i taket, gir lysstrålene en stund illusjon av vann i bevegelse, før fargene skifter og annet mønster oppstår.