Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Du sparer 2000 kroner om du handler på rett sted

Vi har prissjekket de ti mest populære barnevognene.

SPAR PENGER: Du sparer 2000 kroner ved å kjøpe Brio-vogna Happy Harmony hos Barnas Hus, og ikke hos Babyshop. Foto: Produsenten
SPAR PENGER: Du sparer 2000 kroner ved å kjøpe Brio-vogna Happy Harmony hos Barnas Hus, og ikke hos Babyshop. Foto: Produsenten Vis mer

Vognene til Emmaljunga er helt klart en av favorittene blant nordmenn, men også Mountain Buggy Urban Jungle-vognene ligger høyt opp på ønskelista vår.

Vi vet at de kjente og mest populære vognene ikke akkurat er billige i Norge, så vi har valgt å ta med en butikk i Sverige også, for å sammenlikne prisene litt mer.

Undersøkelser viser at du kan spare store penger på å handle over nett fra Sverige. Sjekk også hvilke vogner som tidligere er kåret til best i test.

Store forskjeller på Emmaljunga Synes du drøye 8000 kroner er mye for toppmodellen til Emmaljunga?

Da kan det lønne seg å kjøpe vogna i nabolandet.

Den svenske nettbutikken Kjopbarnvagn.se selger Emmaljunga City Cross og Edge Duo-varianten til godt under norske priser mot at du henter vogna i butikken i Karlstad, ca 160 mil unna Oslo (ca 3 timer med bil).

Du vil kunne spare henholdsvis 2848 kroner på for eksempel Emmaljunga City Cross og 3574 kroner på Emmaljunga Edge Duo ved å kjøpe vogna der.

Det kan altså være store besparelser å hente på å ta en titt over landegrensa. Mountain Buggy Urban Jungle er også nesten 2000 kroner rimeligere om du bestiller direkte fra Babyjungle.nl sine nettsider.

Men dersom du ønsker å kjøpe i fysisk butikk i Norge, for eksempel fordi det er enklere å reklamere hvis noe skulle være galt, eller fordi du ønsker deg den personlige servicen en fysisk butikk kan tilby - har vi også tatt med de to største barneutstyrskjedene i Norge, Barnas Hus og Babyshop.

Her er prisoversikten over de ti mest populære vognene:

Barnas Hus

Babyshop

Kjopbarnvagn.se**

Babyjungle.nl***

Jollyroom.no****

Emmaljunga City Cross

7798,-

4950,-*

Emmaljunga Edge Duo

8199,-

4625,-*

Brio Happy Duo

5498,-*

7198,-

Mountain Buggy Urban Jungle

6499,-

6499,-

5995,-

4590,-

6595,-

TFK Jogster Twist

6699,-

5599,-

Brio Happy Harmony

5198,-*

7198,-

Babyjogger City Mini

2899,-

2999,-

3905,-

5477,-

Stokke Explory Duovogn

8998,-

8999,-

Bugaboo Cameleon

8898,-

9399,-

fra 8800,-

Simo Kombivogn

5498,-

6999,-

5998,-

(Vi tar forbehold om at prisene kan endres.)

* Brio-vognene på Barnas Hus kommer i deler, og må kjøpes separat.

** Kjopbarnvagn.se sender vognene sine fraktfritt til Norge, og har priser inklusive merverdiavgift (mva). Emmaljunga-vognene må hentes i Sverige.

*** Prisene fra nederlandske babyjungle.nl er iberegnet mva (25 %) og fraktkostnader. Det er ikke toll på barnevogner.

**** Jollyroom har gratis frakt på sine vogner.

Prisforskjeller i Norge Selv om enkelte vogner skiller seg ut med store prisforskjeller blant de forskjellige butikkene, er det jevnt over ganske like priser i Norge.

Det største prisgapet på barnevogner i Norge er mellom konkurrentene Barnas Hus og Babyshop.

Det skiller romslige 1700 kroner på Brio Happy Duo-vogna og hele 2000 kroner på Happy Harmony. Her er det Barnas Hus som har lagt seg lavest i pris. På TFK Jogster Twist er det omtrent 1000 kroner i prisforskjell, men her er det Babyshop som byr på den laveste prisen.

Innkjøps- og markedssjef i Babyshop, Siv Auestad Horn, forteller til Foreldre.no at de i all hovedsak bruker leverandørenes veiledende priser, men at de også tar i bruk konkurrentanalyser.

- Konkurrentanalyser er også en del av de vurderinger vi gjør når vi skal fastsette utpriser på våre produkter. Vi ser da ikke på kampanjepriser, men de ordinære prisene, sier hun til Foreldre.no.

Nils-Tomas Hörnquist, gründer og eier av Kjopbarnvagn.se, forteller til Foreldre.no at de setter sine egne priser på produktene, og velger å ikke se så mye på konkurrentenes priser.

Finnes like gode, ukjente merker Horn forteller at Emmaljunga (som ofte har kommet godt ut i våre tester av barnevogner), Mountain Buggy og Babyjogger er de vognene de selger mest av.

Horn tror det kan være flere årsaker til at nettopp disse vognene selger bedre enn andre, mindre merker. Markedsføring av produkter og gjenkjennelighet av trygge, kjente merkevarer synes viktig for kunden.

Eieren av Kjopbarnvagn.se forteller at de ikke selger så mye av Emmaljunga til Norge, fordi de ikke sender dette merket.

- Men vi har andre merker som vi selger og sender til Norge. Emmaljunga kan man kjøpe og hente i vår butikk i Karlstad i Sverige, sier Hörnquist.

Hvorfor er prisene deres så mye lavere?

- Vi har lave priser gjennom at vi selger alle varer til svenske priser. Men hovedgrunnen er at vi kjøper store partier av barnevogner av utgående årsmodeller rimelig, noe som vi seinere videreselger til en lav pris.

Les også Finn barnevogna som passer best for deg og barnet
Derfor bør barnet trilles baklengs
- Dropp vognteppe og tette regntrekk
Slik kjøper du brukt barnevogn

Saken ble opprinnelig skrevet av Foreldre & Barn for Klikk.no. Les her

PRISSJEKK: Vi har sjekket prisene på de ti mest populære barnevognene, hos sju forskjellige utsalgssteder.  Bildemontasje: Produsenten og redaksjonen
PRISSJEKK: Vi har sjekket prisene på de ti mest populære barnevognene, hos sju forskjellige utsalgssteder. Bildemontasje: Produsenten og redaksjonen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling