Du trenger bare mel og egg

Det er så enkelt at alle kan klare det.

TO INGREDIENSER: Egg og durumhvetemel. Foto: VESLEMØY VRÅSKAR
TO INGREDIENSER: Egg og durumhvetemel. Foto: VESLEMØY VRÅSKAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside - Fersk pasta er jo ikke fersk om den har ligget i plast i butikken noen dager. Lag den selv, sier Mariangela Di Fiore, norskitaliensk kokebokforfatter og matentusiast til Dinside.

Det er faktisk veldig enkelt, du trenger bare to ingredienser: Egg og durumhvete.

Di Fiore har hjulpet oss å smake på ferdig fersk pasta fra butikkene: Stor test av ferdigpasta

Fersk eller tørket pasta Ferdigkjøpt «fersk pasta» er stort sett et norsk eller nordeuropeisk fenomen, ifølge Mariangela Di Fiore. Hun bruker stort sett tørket pasta, men krever sausen fersk pasta, lager hun den selv.

- Fersk pasta er pesante - tungt. Det brukes ofte til tyngre fløte- eller ostebaserte sauser, sier Di Fiore til Dinside.

Til tomatbaserte sauser og sauser med sjømat er det vanligere å bruke tørket pasta.

Di Fiore peker også på at det ikke er alle typer pasta man lager fersk. Det egner seg best til pasta med fyll, som ravioli og tortellini, og bred pasta som tagliatelle, fettuchine, lasagne og pappardelle.

- Fersk spagetti tror jeg knapt jeg har sett i Italia, med unntak av toskansk pici som er laget av mel og vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer