Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Du trenger denne maten i helga

Her er oppskriftene på forrett, hovedrett og dessert.

INDISK: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India. Foto: Erik Hannemann
INDISK: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Juni blir ofte glorifisert i januar. Da er sommermåneden en fjern drøm med sandaler og bortpakkede dunjakker. I januar forestiller jeg meg hvordan jeg skal lage florlette retter. Nydelig sommermat som bruschetta med tomater, asparges med reker og en frisk tzatziki bugner på et bord med blomster og hvitvin.

Og når juni endelig kommer, er jeg jammen ikke sikker på om det er hvitvin eller rødvin som frister mest. Kanskje er det derfor rosévin har blitt så populært (sjekk testen, her er den beste). Og maten? Ja, gi meg noe som smaker! Som kan få tankene over på noe annet enn været.

Så derfor har jeg tenkt å lage mat som gjør meg glad - uansett vær. Metode: Masse smak!

Forrett Det første jeg skal servere i kveld, er en enkel tapas med chorizopølse og hvitløkfedd. Og så skal jeg lage det gode ostebrødet som jeg fant i Italia i vår.

Hovedrett Det andre som skal godgjøre seg på stekeovnen mens vi koser oss med forrettene, er en indisk biryani. Jeg har blitt betatt av den retten og unnskylder meg herved for alle som mener de har hørt det før: Dette er en fabelaktig indisk smaksbombe.

Dessert Det kunne være fristende å kline til med en fyldig monsterdessert, men jeg tror det får passere denne gangen. Jeg tror jeg prøver meg på en rabarbradessert med sabayonne (eggedosis) som jeg investerer et poetisk håp om godt vær i.

Og til alle dere, i Nord-Norge for eksempel, som har godt vær: Dere kan også spise og kose dere med denne maten.

Oppskriftene finner du nedenfor!

(Over 12.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.