SUNNE SAUSER: De beste sausene lager du sjøl, og disse tre variantene fra Karla Siverts er både fulle av sunne ingredienser og enkle å lage. Foto: METTE MØLLER
SUNNE SAUSER: De beste sausene lager du sjøl, og disse tre variantene fra Karla Siverts er både fulle av sunne ingredienser og enkle å lage. Foto: METTE MØLLERVis mer

Du trenger ikke koke kraft i mange timer for å lage en god saus

Karla Siverts viser deg enkle og spennende alternativer.

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

Det er lurt å lære seg noen enkle sauser som kan løfte et måltid.

Sauser på kraft er nydelig, men jeg er også svært glad i sauser og dipper som først og fremst er laget av grønnsaker, urter og krydder, sier Karla Siverts.

Sunne ingredienser Vegetarsauser blir mer og mer populært.

Mange av dem er rene smaksbomber, fulle av sunne ingredienser og kjappe å lage.

CHIMICHURRI:  Dette er en smaksbombe av en saus som passer til perfekt til både kjøtt og fisk. Foto: METTE MØLLER
CHIMICHURRI: Dette er en smaksbombe av en saus som passer til perfekt til både kjøtt og fisk. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Dessuten passer de til det meste.

Les også: Lag din egen ketchup

Prøv den argentinske sausen chimichurri til stekt eller grillet kjøtt.

Den er frisk og smaksrik, laget med blant annet masse hvitløk, chili, persille og koriander.

- Denne sausen klarer alle å lage! Det er bare å finhakke alle ingrediensene, og blande sammen. Chimichurri er en deilig dressing eller dipp også, sier Siverts.

Grillet aubergine er hovedingrediensen i baba ganoush, en litt tykk saus i som minner om hummus og som er nydelig både som forrett sammen med oliven og godt brød, eller som tilbehør til en god middag.

- Dersom du tilsetter kyllingkraft og litt fløte, så får du en spennende og krydret suppe, sier Karla.

Les også: For deg som er glad i chili

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun er glad i å leke med krydder, smake til og lage nye varianter av opprinnelige oppskrifter.

- Morsomt å smake seg fram - Ikke vær redd for å eksperimentere!
Mangler du en ingrediens i en saus, så prøv deg fram med noe annet. Det er morsomt å smake seg fram, sier hun, og tilsetter ekstra sherryeddik i en nylaget romescosaus.

Den trengte litt mer syrlighet.

- Dette ble godt! Romesco er basert på bakte tomater, hvitløk og paprika. Nydelig til både kjøtt og fisk, sier Karla Siverts.